Hlavní obsah
Zdraví

Čtyři mýty o kouření

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Bio-care, celostní péče o tělo

Odvykání kouření

V současné době je zdravý životní styl stále populárnější. Každý běhá, chodí do fitka, vyhýbá se bílé mouce a cvičí jógu, aby se zbavil stresu. Na druhé straně skoro třetina z nás kouří.

Článek

🔺PŘÍLEŽITOSTNÉ KOUŘENÍ MI NEUBLÍŽÍ

První mýtus. Lidé, kteří kouří jen pár dní v týdnu nebo jen na některých společenských setkáních, popřípadě jenom v pátek u piva nebo skleničky vína, si někdy myslí, že jim nehrozí žádná rizika spojena s kouřením cigaret. Nevěřte tomu.

Každá cigareta, kterou kouříte, způsobuje poškození a neexistuje žádná bezpečná úroveň vystavení se tabákovému kouři.

Dokonce i relativně malé množství poškozuje krevní cévy a zvyšuje pravděpodobnost tvorby sraženin v krvi, co vede k infarktům, mrtvicím a někdy dokonce i náhlé smrti. Kouření jedné až čtyř cigaret denně zdvojnásobuje riziko úmrtí na srdeční onemocnění a kuřáci, kteří sníží své kouření o polovinu, stále podléhají rizikům spojených s kouřením.

🔺„LEHKÉ“ CIGARETY JSOU BEZPEČNĚJŠÍ

Druhý mýtus. Některé cigarety jsou vyráběné s různými filtry, papírem nebo směsmi tabáku a jsou označeny jako lehké, ultralehké nebo mírné. A lidé je kupují, protože si myslí, že jsou pro ně lepší. Ale to tak není.

Kouřením lehké cigarety můžete absorbovat stejné množství dehtu, jako kouřením běžné cigarety.

Výzkumy ukazují, že lehké cigarety nejsou zdravější a že v mnoha případech byly vyráběny a uváděny na trh způsobem, který byl zavádějící.

🔺ELEKTRONICKÉ CIGARETY JSOU ZDRAVOU ALTERNATIVOU

Třetí mýtus. Nejsou neškodné.

Aerosol v elektronických cigaretách obsahuje škodlivé chemikálie, včetně nikotinu, ultra jemných částic, které vdechujete do plic, a těžkých kovů.

„To, co nevíme je, jaké jsou dlouhodobé účinky užívání elektronických cigaret. “

Kouření elektronických cigaret může být o něco méně škodlivé nežli kouření běžných cigaret. Ale bezpečnější není stejné jako bezpečné.

🔺KOUŘENÍ NENÍ TAK ŠPATNÉ, POKUD JE TO MOJE JEDINÁ NEŘEST

Čtvrtý mýtus. Dokonce i když pravidelně sportujete, jíte zdravě, a celkově o sebe dbáte, pořád to znamená, že kouřem zatěžujete celý organismus.

Každá cigareta, kterou vykouříte, způsobuje škody. Kouření je jednou z hlavních příčin úmrtí, kterým lze předejít. „Neexistuje žádný výzkum, který by ukázal, že cvičení nebo strava mohou vyvrátit účinky kouření“. Nejlepší způsob, jak snížit riziko nemocí, je přestat kouřit úplně, ne cvičit víc a jíst lépe.

Přestat kouřit dává vašemu tělu možnost napravit škody, které byly způsobeny kouřením a přínosy odvykání kouření se projeví téměř okamžitě po ukončení tohoto návyku.

==================

🔻Biorezonance dosahuje 80% úspěšnosti při odvykání kouření a investice do nekouření pomocí biorezonance se rovná 1 kartonu cigaret. Výsledkem jsme si natolik jisti, že poskytujeme garanci úspěchu po dobu 30 dní.

Foto: Bio-care, celostní péče o tělo

Odvykání kouření

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám