Hlavní obsah

Modré zóny dlouhověkosti. Lidé se v nich dožívají běžně 100 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Bio-care, celostní péče o tělo/ai

Modré zóny dlouhověkosti. Kampaň v New Yorku

Aktivní stáří je klíčem k dlouhověkosti a kvalitě života. V modrých zónách dlouhověkosti, oblastech s nejvyšším počtem lidí žijících přes 100 let, jsou některé společné rysy.

Článek
  1. Zdravá strava: Lidé v modrých zónách obvykle konzumují rostlinnou stravu bohatou na celozrnné produkty, ovoce, zeleninu a luštěniny.
  2. Pravidelné cvičení: Aktivní životní styl je běžný. To může zahrnovat chůzi, zahradničení, plavání nebo jiné formy mírného cvičení.
  3. Sociální vazby: Silné sociální vazby a zapojení do komunity jsou běžné. To může zahrnovat účast na společenských akcích, dobrovolnickou práci nebo trávení času s rodinou a přáteli.
  4. Duchovní nebo meditační praxe: Mnoho lidí v modrých zónách se pravidelně věnuje duchovním nebo meditačním praxím, které mohou přispět k duševnímu zdraví a pohodě.
  5. Nekouřit a alkohol střídmě: Jedním z hlavních předpokladů dožití vysokého věku je velmi střídmý postoj k alkoholu a především nekouřit. Pro odvykání kouření dnes slouží s 80% úspěšností Biorezonance. Tu provozují např. Bio-care centra v Praze, Plzni, Liberci a Pardubicích, kde se ročně stane nekuřáky přes 2000 pacientů.

Aktivní stáří není jen o fyzické aktivitě, ale také o udržení smyslu a účelu v životě jednotlivce či páru, stejně jako o udržení silných sociálních vazeb. Každý den je příležitostí k tomu, abychom se stali aktivnějšími, zdravějšími a šťastnějšími!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:
Národní linka pro odvykání

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám