Hlavní obsah
Cestování

Kam na výlet se psem - do Jindřichova Hradce do muzea, mlýna a na rozhlednu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Bišonek na cestách

Pohled na Jindřichův Hradec

Tentokrát jsme vyrazili na výlet do Jindřichova Hradce. Tento článek vám přiblíží jaké památky můžete ve městě navštívit se psem.

Článek
Foto: Bišonek na cestách

Trasa výletu

Start: železniční zastávka Děbolín

Cíl: Zámecký mlýn v Jindřichově Hradci

Pro jaké psy je výlet určen: do muzea mohou psi jenom v tašce, zbytek výletu je pro psy všech velikostí

Terén: Od zastávky do vesnice Děbolín vede cesta po silnici. K rozhledně vede z vesnice polní cesta a cesta zpátky do Jindřichova Hradce vede hlavně po asfaltové cyklostezce nebo zpevněné lesní cestě. K rozhledně vede cesta do kopce, do Jindřichova Hradce už se jde z velké části z kopce.

Co cestou uvidíte:

Foto: Bišonek na cestách

Rozhledna Rýdův kopec

Rozhledna Rýdův kopec - někdy se označuje jako Trigon. Zajímavostí je, že je ve tvaru rovnostranného trojúhelníku. Na rozhlednu se se psem nesmí ale v přízemí je prostor na uvázaní. Z rozhledny je výhled na Šumavu a při dobrém počasí i na Alpy.

Foto: Bišonek na cestách

Muzeum Jindřichohradecka

Muzeum Jindřichohradecka - dovnitř smí pouze psi v batohu nebo v tašce. Nejznámějším lákadlem jsou Krýzovy jesličky. Kromě nich si v muzeu můžete prohlédnout řadu dalších expozic např. o historii Jindřichova Hradce, síň Emy Destinnové, interiér lékárny z přelomu 18. a 19. století nebo průběh letecké bitvy nad Jindřichovým Hradcem.

Foto: Bišonek na cestách

Zámecký mlýn

Zámecký mlýn - mlýn mohou navštívit psi všech velikostí. Není nutné aby byly v tašce, ale uvnitř budovy jsou poměrně prudké dřevěné schody. Ve mlýně si můžete prohlédnout expozice o lesnictví a rybníkářství v okolí Jindřichova Hradce a voroplavbě na Nežárce. Je zde i expozice o Křižíkově vodní elektrárně, která je dodnes funkční.

V Jindřichově Hradci je ještě spousta památek, které stojí za návštěvu. Jsou zde různá muzea a hlavně zámek. Které památky můžete navštívit se psem se dozvíte na některém dalším výletě.

Výlet si můžete upravit podle svých potřeb. I když jsem památky navštívila se psem doporučuji se vždy dopředu zeptat, jestli je to stále možné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz