Hlavní obsah
Cestování

Kam na výlet se psem - do Klatov za mumií, jednorožcem a na rozhlednu

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Bišonek na cestách

Pohled na Černou věž v Klatovech

Tentokrát jsme vyrazili na výlet do Klatov. Tento článek Vám přiblíží jaké památky můžete ve městě navštívit se psem.

Článek
Foto: Bišonek na cestách

Trasa výletu

Start a cíl výletu: železniční stanice Klatovy

Pro jaké psi je výlet určen: na kopec Hůrku můžete bez obav vzít psy všech velikostí. Do klatovských katakomb a do barokní lékárny můžou pouze pejsci v batohu nebo tašce. Do lékárny bych doporučila vzít pejska raději jenom v náručí, protože je uvnitř málo místa a batoh by mohl něco rozbít.

Terén: kromě výstupu na Hůrku vede cesta po rovině nebo i mírně z kopce městem. Hůrka je lesopark a cesta k rozhledně je pohodlná lesní cesta s mírným stoupáním.

Co cestou uvidíte:

Foto: Bišonek na cestách

rozhledna Hůrka

Rozhledna Hůrka - rozhledna stojí na kopci stejného jména. Ještě v 18. století zde stával kostel sv. Anny, který byl poté reformou císaře Josefa II. zrušen. Na jeho místě nyní stojí restaurace s rozhlednou, která zároveň slouží jako televizní retranslační stanice. Vstup na rozhlednu je možný jenom, pokud je otevřená restaurace a pejska raději nechte pod rozhlednou.

Klatovské katakomby - část expozice je věnovaná historii jezuitského řádu Klatovech. Dále zde můžete vidět mumie členů jezuitského řádu a jeho dobrodinců z řad měšťanů a šlechty.

Kromě katakomb můžete navštívit ještě jezuitský a arciděkanský kostel nebo jezuitskou kolej. Všechny prohlídkové okruhy jsou přístupné se psem v batohu (výjimkou jsou samozřejmě asistenční psi).

Foto: Bišonek na cestách

Barokní lékárna u Bílého jednorožce

Barokní lékárna U Bílého jednorožce - svoje jméno odvozuje od rohu mořského narvala pověšeného nad vchodem. Původně se lidé domnívali, že se opravdu jedná o roh jednorožce. Při komentované prohlídce se dozvíte jak dříve fungovaly lékárny, jak se léky vyráběly a jaké léčebné postupy se používají i v současnosti. Uvnitř je málo místa takže je lepší vzít pejska do náručí.

Dále můžete v Klatovech navštívit ještě Černou věž, přírodovědné muzeum nebo pavilon skla. Jestli můžete tyto místa navštívit se psem Vám řeknu někdy příště.

Výlet si můžete upravit podle svých potřeb. I když jsem památky navštívila se psem doporučuji se vždy dopředu zeptat, jestli je to stále možné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz