Hlavní obsah
Cestování

Kam na výlet se psem - do Nepomuku na zámek a do muzea

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Bišonek na cestách

Nepomuk

Tentokrát jsme vyrazili na výlet do Nepomuku. Tento článek vám přiblíží, jaké památky můžete ve městě navštívit se psem.

Článek
Foto: Bišonek na cestách / Mapy.cz

Trasa výletu

Start a cíl výletu: Nepomuk, železniční nádraží

Pro jaké psy je výlet určen: v žádném objektu nemusíte mít psa v batohu, ale kvůli velikosti místností je výlet vhodný hlavně pro malé a střední psy

Terén: celá trasa vede buď po chodníku nebo asfaltové silnici. Na trase se střídá mírné stoupání s rovinou. Nejstrmější stoupání je pod zámkem Zelená Hora a na náměstí cestou ke Svatojánskému muzeu.

Co cestou uvidíte:

Foto: Bišonek na cestách

zámek Zelená Hora

zámek Zelená Hora - na zámku se dozvíte nejen o historii zámku, ale i o Zelenohorském rukopisu a životě sv. Jana Nepomuckého. Můžete si vybrat mezi komentovanou a nekomentovanou prohlídkou. Komentovaná prohlídka trvá asi 50 minut. Při návštěvě zámku stačí mít psa na vodítku. Návštěva zámku je kvůli malým místnostem vhodná pro malé a střední psy.

Foto: Bišonek na cestách

Muzeum veteránů

Muzeum veteránů - v muzeu uvidíte nejenom staré motorky, ale i kola, automobily a modely letadel a autíček. Většina modelů je buď ze stavebnice nebo vlastní výroby. K muzeu patří i budova Zelenohorské pošty, ve které si můžete prohlédnout různé výstavy. V muzeu můžete mít psa na vodítku, ale musíte dávat pozor na exponáty, které nejsou nijak ohrazené.

Foto: Bišonek na cestách

Svatojánské muzeum

Svatojánské muzeum - v muzeu se dozvíte všechno o životě a smrti sv. Jana Nepomuckého. V muzeu můžete mít psa na vodítku, ale muzeum je poměrně malé a prostory jsou vhodné pro malé a střední psy.

V Nepomuku můžete navštívit ještě městské muzeum, galerii nebo několik kostelů. Které památky můžete navštívit se psem se dozvíte na některém dalším výletě.

Výlet si můžete upravit podle svých potřeb. I když jsem památky navštívila se psem doporučuji se vždy dopředu zeptat, jestli je to stále možné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz