Hlavní obsah
Cestování

Kam na výlet se psem - kolem řeky Ostružné z Velhartic do Kolince

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Bišonek na cestách

hrad Velhartice

Tentokrát jsme vyrazili na hrad Velhartice. Tento výlet je na památky poměrně chudý, ale doufám, že se vám i tak bude líbit.

Článek
Foto: Bišonek na cestách

Trasa výletu

Start výletu: Velhartice, autobusová zastávka

Cíl výletu: Kolinec, železniční zastávka

Pro jaké psy je výlet určen: na hradě mají 3 prohlídkové okruhy, které si můžete prohlédnout se psy všech velikostí.

Terén: jediné stoupání je na úseku od autobusové zastávky na hrad. Od hradu na nádraží už vás čeká jenom cesta z kopce a potom pohodlná cesta kolem řeky Ostružné. Cesta vede lesem po rovině až k chatě Jana Wericha. Od chaty až do Ujčína cesta bohužel vede po silnici a je třeba dávat pozor na auta a motorky. Od Ujčína do Kolince už zase trasa vede přes les a louku.

Co cestou uvidíte:

Foto: Bišonek na cestách

hrad Velhartice

Hrad Velhartice - hrad nabízí celkem 5 prohlídkových okruhů: hrad, zámek, klenotnice, skanzen lidové architektury a prohlídku celého areálu, která zahrnuje pouze venkovní prostory. Se psem si může prohlédnout hrad, skanzen lidové architektury a celý areál. U každého okruhu máte navíc nárok na prohlídku pivovaru, ve kterém je rozsáhlá výstava o 30leté válce a Martinu Huertovi. Na hrad můžete se psy všech velikostí. Jedinou podmínkou je, že pes musí být na vodítku.

V obci Velhartice si můžete ještě prohlédnout muzeum minerálů nebo Velhartický betlém. V okolí Velhartic můžete navštívit zámky Nemilkov, Mlázovy nebo Mokrosuky.

Které z těchto památek můžete navštívit se psem se dozvíte na některém dalším výletě.

Výlet si můžete upravit podle svých potřeb. I když jsem hrad navštívila se psem doporučuji se vždy dopředu zeptat, jestli je to stále možné.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz