Hlavní obsah
Cestování

Kam na výlet se psem - výlety po jižních Čechách a Vysočině

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Jiří Vítek / Seznam.cz

Tentokrát je to výběr míst, která lze navštívit se psem.

Článek
Foto: Bišonek na cestách

zámek Kamenice nad Lipou

Zámek Kamenice nad Lipou - zámek je možné navštívit se psem v batohu. Na zámku je muzeum, které je zaměřené hlavně na hračky. Najdete zde hračky od těch nejstarších až po nové moderní. Muzeum je rozsáhlé a zámek projdete od sklepa až do 2. patra. Část muzea je věnovaná i místní historii.

Foto: Bišonek na cestách

zámek Žirovnice

Zámek Žirovnice - zámek je možné navštívit se psem v batohu. Kromě interiéru zámku si můžete prohlédnout ještě špýchar nebo pivovar. Ve špýcharu jsou vystavené zemědělské stroje a betlém z hlíny, který tvoří 250 figurek a znázorňuje všechny roční období. V pivovaru můžete navštívit expozici věnovanou výrobě knoflíků.

Foto: Bišonek na cestách

Muzeum veteránů v Nové Bystřici

Muzeum veteránů - v muzeu není nutné mít psa v tašce. Jedná se o soukromou sbírku amerických veteránů. Díky nádhernému interiéru je návštěva muzea zážitek i pro někoho kdo není fanouškem aut. V Nové Bystřici si může ještě prohlédnout místní šatlavu. Uvidíte jak vypadalo zdejší a vězení a je zde i příběh o trestání zločinců.

Foto: Bišonek na cestách

Landštejn

Hrad Landštejn - jedinou podmínkou pro vstup se psem je že musí být na vodítku. Hrad si prohlíží každý návštěvník sám, všechno je podrobně popsané a označené. S průvodcem je možná prohlídka kaple.

Foto: Bišonek na cestách

Muzeum rekordů a kuriozit

Muzeum rekordů a kuriozit v Pelhřimově - muzeum je rozdělené do dvou částí. Jedna část se nachází ve věži a další část je o kus dál v rodinném domě. Do muzea je vstup se psy povolen, ale ve věži jsou hodně úzké a strmé schody.

Foto: Bišonek na cestách

Zoo Na Hrádečku

Zoo Na Hrádečku - nachází se kousek od Jindřichova Hradce a dá se k ní dojít i pěšky po cyklostezce. Zoo je poměrně malá, prohlídku stihnete asi za 2 hodiny. Ve vedlejší vesnici můžete navštívit největší habrové bludiště na světě.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz