Hlavní obsah

Marek Eben žil dlouho jako maloměšťák. Teď žije na chalupě se zahradou a stará se o hospodářství

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Autor: David Sedlecký – Vlastní dílo, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=75691973

V životě Marka Ebena se udály obrovské změny, které zřejmě ani on sám nečekal. Známého elegána byste snad ani nepoznali. Za vším stojí jeho choť Markéta Fišerová, která na něho má dobrý vliv a jsou jedním z nejstabilnějších párů showbyznysu.

Článek

Už léta je Marek Eben pro celý národ esencí kultivovaného muže, který snad i spí v obleku. Jenže nyní je v jeho soukromí všechno úplně jinak! Známý elegán si našel zálibu, která je v naprostém protikladu k tomu, jak na veřejnosti vystupuje. Propadl totiž farmaření a chovu domácích zvířat. Ano, lze tomu jen těžko uvěřit, zvlášť proto, že většinu života prožil moderátor v hlavním městě. Jenže potom, co začal střídat bydlení v luxusním bytě v pražské Pařížské ulici s usedlostí u Karlových Varů, kde manželce Markétě Fišerové, upoutané na invalidní vozík, vytvořil bezbariérové bydlení, ho zřejmě pohltila touha okusit doposud nepoznané.

Jak se mu tedy ve farmaření daří? „Ze začátku nám zemědělství celkem prosperovalo, ale nakonec jsme se vzdali rostlinné výroby. Ukázalo se, že to pro nás nebylo efektivní. Nechtělo se nám moc pracovat na poli, takže jsem musel vždycky někoho najmout, aby to za nás udělal, a nakonec jsme pěstovali plodiny za neuvěřitelné ceny. V podstatě se z brambor stala skoro luxusní záležitost na úrovni kaviáru,“ přiznal Marek pro Radiožurnál, že zrovna sedlákem roku není. „Ekonomicky to bylo téměř neudržitelné, takže jsme zůstali jen u živočišné výroby. Ale teď máme krizi – liška našla slabé místo, prohrabala se do kurníku a zadávila všechny slepice,“ dodal s humorným povzdechem.Bez pomoci okolí by to nezvládl

Navíc přiznal, že předtím, než se pustil do farmaření, neměl vůbec tušení, jak drahá záležitost to ve skutečnosti je. Kromě toho se nepovažuje za zručného. „Netušil jsem, kolik stojí kurník. Když chcete hezký kurník, vyjde to skoro jako ojeté auto. Sousedé navrhli, že ho společně vyrobíme, ale já jsem rovnou řekl, že nic vyrábět nebudu, protože nejsem schopný vyrobit vůbec nic. Vlastně já jsem se bál i k té slepici vlést a vzít si to vajíčko,“ dodal s úsměvem a přiznal, že spoléhá na pomoc známých.

Stejně tak dodal, že ale vesnický život miluje. Užívá si klidu, pohodlí, spokojenosti a pokud zrovna musí pracovat v Praze, přespává ve svém bytě. Střídá tak hned dva domovy, a to podle nálady a situace, která se zrovna naskytne. Dle všeho je ale herec spokojený. Jak sám přiznal, ze StarDance se někdy do Varů vrací i pozdě v noci a jeho manželka mu poté nadává, protože má o něho strach. Tak raději přespí ve svém bytě a ráno jede odpočatý do Varů, kde si obleče tepláky, mikinu a jde pracovat ke zvířatům.

Zdroje: rozhovor s Markem Ebenem na sobotní přímém přenosu StarDance

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz