Hlavní obsah
Sport

Restauratéři se bojí zápasu Sparty a raději zavírají restaurace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay/Public domain

Nedávno jsem četla článek, že v neděli se v Hradci sejde mnoho fanoušků Sparty. Místní restauratéři z toho mají deprese a raději na celý den zavírají své podniky.

Článek

Když se někam sjedou fanoušci Sparty, nečiší z toho nic dobrého. To se nyní přesně začíná řešit i v Hradci Králové, kde v neděli právě tento fotbalový klub ukáže své síly. Náročná práce tak čeká nejen na pracovníky Českých drah, ale také na policii a fotbalové pořadatele. Největší strach z tohoto dne mají především restauratéři, kteří se rozhodli, že své podniky v neděli odpoledne raději zcela uzavřou. Bojí se toho, že by vzteklí fanoušci mohli zničit jejich vybavení a nadělal velké škody.

Restauratéři mají strach

„Když se Hradec dostal do první ligy, měli jsme u nás velké komplikace s fanoušky Sparty. Navíc teď tady máme nový stadion a oni ho budou chtít pokřtít. Říkám to narovinu, po Hradci to bude peklo. Radši zavřeme, známý u policie mi tento krok doporučil,“ prozradil majitel restaurace Inflagranti, jehož pobočka se nachází přímo v samotném centru města, a to přibližně 10 minut od fotbalového stadionu. Prohlášení podniku se následně rozšířilo i na sociálních sítích, kde se lidé u tohoto příspěvku shodují na tom, že fotbalové utkání Sparty bude opravdu divoké. „Důvodem uzavření je fotbalový zápas se Spartou. Od Policie ČR jsme dostali upozornění o velmi rizikovém zápase a doporučení ponechat restauraci uzavřenou. Policie ČR očekává mnoho střetů se sparťanskými fanoušky,“ píše se na sociální síti Facebook.

Ostrá kritika fanoušků

Jenže toto prohlášení se dotklo i místních obyvatel, kteří si tento zápas chtěli užít v atmosféře svých kamarádů a kolegů. U toho dle některých nesmí chybět dobré čepované pivo, což jim nyní bude znemožněno. Proto se také restaurace rozhodla, že své prohlášení změní na jasné a pevně dané prohlášení. I podle místní policie je tento krok správným rozhodnutím. Co ale tedy dělat, aby zápas proběhl bez větších potížích? Nedá se dělat téměř nic, protože Sparťani jsou opravdu tvrdí fanoušci.

Sama si osobně vzpomínám, jak došlo v našem rodném městě k opravdu vážnému konfliktu místních a Sparťanských fanoušků. Jak to tedy bude i na tomto zápasu, se musíme nechat překvapit. Jedno je jasné, ať se již hraje fotbal, nebo hokej, jedná se o sport a tak by k tomu všichni měli přistupovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz