Hlavní obsah
Umění a zábava

Kool Savas absolvoval rande s obřím symfonickým orchestrem a vyzdvižen byl i Antonín Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Sony BMG

Kool Savas žije ze Stuttgartu

Kdybyste měli sestavit žebříček pěti historicky nejdůležitějších německých rapperů, figuroval by tam i Kool Savas? Něco nám říká, že ano.

Článek

A když už je někdo důležitý, musí svou věc neustále posouvat dál a stárnout spolu s publikem, které už po něm ve většině případů nechce to samé jako kdysi.

Savas to vyřešil tím, že domluvil rande rapu s klasickou hudbou a v Liederhalle ve Stuttgartu se před dvoutisícovou návštěvou spojil se 44 hlav čítajícím symfonickým orchestrem dirigovaným Svenem Gnassem.

Výsledek, který svou účastí podpořili také badmómzjay, 1986zig, SDP, Alies, Saltatio Mortis či Scala & Kolacny Brothers, bude díky sponzorovi k mání v říjnu také na vinylu.

Na místě prý nově zaranžované písně v dechberoucí symfonické reinterpretaci vyvolaly velké emoce i husinu, jak tomu asi bude na nahrávce?

Nastínit to může „Gladiátora“ samplující flák „Tribut“, který původně vyšel před třinácti lety na „John Bello Story III“ a podle všeho jde o jednu z nejznámějších německých hiphopových skladeb.

Setlist:

1 Noch keine Trackinformation - Kool Savas

2 Brachland

3 Futurama

4 Zeiten ändern nichts / Aura

5 Tribut

6 Mona Lisa

7 Der stärkste Mann

8 Antonin Dvorak: Slavonic Dances, Op. 72 No. 7

9 Krieg und Frieden

10 Deine Mutter

11 Vittorio Monti: Csárdás; René Kubelík - Violine

12 Nichts bleibt mehr

13 AMG

14 Rapkiller

15 Was du nicht siehst

16 Und dann kam Essah

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz