Hlavní obsah
Lidé a společnost

Beta samec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co beta samec? Nehodil by se do civilizované společnosti, fungující na daných pravidlech, normách a zákonech, víc?

Článek

Někdy přemýšlím, kudy povede další rozvoj civilizace a inteligence. Jestli si jako lidský druh uchováme přírodní základy emocí a instinktů, anebo jestli náš další rozvoj povede jenom cestou rozumu, znalostí a inteligence.

Zdá se, že muži více preferují myšlení, rozum a logickou inteligenci. Zatímco ženy si více uchovávají city a emoce. Proto mi, jakožto muži, některé věci připadají nelogické.

V živočišné říši si samičky vždycky vybírají pro život alfa samce. Ten je dominantní, rozhodný, bojovný a důsledný. Ale často také nekompromisní, panovačný a někdy i zlý. A i ženy si často vyberou pro život spíše násilníka a zločince než poklidného dobráka.

Ale co beta samec? Nehodil by se do civilizované společnosti, fungující na daných pravidlech, normách a zákonech, víc? S beta samcem se žena určitě může víc prosadit, svoje představy a názory mnohem snadněji zrealizuje, a může si zařídit pohodovější život podle svého. S beta samcem žena nebude vystavena pokoření, frustraci a často i násilí. Beta samec je přístupný, milující a často i mnohem věrnější.

Alfa samci jsou svým založením vůdci, násilníci, válečníci a dobyvatelé. Beta samci mnohem víc tíhnou k umění, zábavě a kultivaci mezilidských vztahů. Proč si žena, když se má rozhodnout, téměř vždy vybere alfa samce? To je přece nelogické.

Aha, zapomněl jsem, že žena logiku nepoužívá. Rozhoduje se na základě emocí. A proto si asi vybírá toho zdánlivě silnějšího, přestože se tím nakonec sama oslabuje. S tím se budeme muset, my beta samci, smířit. A nepřemýšlet blbě nad dalším vývojem světa.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám