Hlavní obsah
Lidé a společnost

Každý chce mír

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Teď už je pozdě křičet: Chci mír! Co jste udělali pro mír?

Článek

Chcete mír? Pak okamžitě zlikvidujte každého, kdo se projeví jako násilník a agresor. Dřív, než mu vyrostou svaly. O mír se totiž musí bojovat právě v takových okamžicích. Potom už je pozdě. Pak vám nezbyde, než za cenu velkých obětí těžce bojovat se svalnatou obludou, která vždycky chápe podanou ruku jenom jako slabost.

Teď už je pozdě křičet: Chci mír! Co jste udělali pro mír v době, kdy ruské vojenské kolony mířily ke Kyjevu? Tehdy měli politici, ale i každý z nás, projevit odvahu a rozhodnost. Místo váhání a přemýšlení, co je správné. Co je správné a dobré, bychom přece měli každý vědět i v dobách míru. Především v dobách míru. Jedině tak si můžeme zajistit opravdový a trvalý mír.

Víte, proč začala druhá světová válka? Protože západní politici tehdy chtěli mír. Tak moc ho chtěli, až zatáhli do války celou Evropu. Tak dlouho nadbíhali Hitlerovi, až si je nakonec namazal na chleba.

Vladimir Putin není o nic lepší než Adolf Hitler. Také chce smazat ponížení, které Rusko utrpělo rozpadem Sovětského Svazu, násilím a válkou. Také prohlašuje, že musí chránit příslušníky svého národa v zahraničí před útoky nepřátel. Také považuje Ukrajince za méněcenný národ. Také si myslí, že anektovat a obsadit cizí území je z historického hlediska správné. Také je přesvědčen, že likvidace a genocida civilního obyvatelstva ve válce je ospravedlnitelná.

Politici mohou překrucovat skutečnost, lhát a vymýšlet si nesmysly. Je to jenom jejich vizitka. Historie však nelže. Proto bychom v historických událostech měli hledat zdroj našeho poučení a rozumu. A už se mnohokrát prokázalo, že kdo není schopen poučit se z historie, musí tu historii prožít znovu. Tristní ovšem je, že tu tragickou historii s ním potom musí znovu prožívat i ti předvídaví a chytří.

Snad ještě není pozdě…

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám