Hlavní obsah
Názory a úvahy

Móda dnešních dnů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: BOŘEK

Kultura nejen v oblečení.

Článek

Zdravím!

Dnešní projevy v oblékání jsou opravdu někdy prapodivné. Snaha se odlišit je opravdu za každou cenu. Někdy se to nedá přehlédnout. Přitom právě oděvem se člověk liší od ostatních tvorů a dává tím najevo svou osobnost. Bohužel je to stejné i v jiných oblastech. Čím větší, dražší, výraznější, tím obrázek o něčem. U automobilů bývá z pravidla za volantem hodně narušený řidič. Otrhané oblečení také nenaznačuje nic pozitivního. Člověk by měl být osobnost a měl by mít nějakou úroveň. Pod ni by neměl nikdy klesnout i za cenu, že by tratil.

Pozor!!! Někdy ovšem i oblečením může někdo klamat. Někteří by se bez horních končetin ani nedokázali vyjádřit. Nepomůže ani pánský oblek, či dámské šaty. Mohl bych být i konkrétní, ale jistě si každý někoho vybaví. Je jich kolem nás mnoho.

Je to podobné i pocitem vzdělaných lidí. Většinou lidem stačí myšlenka, že když mají vysokoškolské vzdělání, tak mají právo na lepší práci a odměnu. Jenže měřítko odměny je a mělo by zůstat - Odvedená práce !!! Vzdělání by mělo jen pomoci k rychlejšímu doplnění neznalostí. Jenže to funguje jinak. Vzdělání je patent na rozum?!

Dnes velké množství vysokoškoláků neumí ani gramatiku. Tedy svůj rodný jazyk. Ještě horší je, že jim to nevadí a nestydí se. To je také nějaká vizitka kultury projevu.

Každý třetí je manažér, IT pracovník a další, jen ty vědomosti jsou bída. Považuji přímo za drzost tvrdit, že je někdo I-ťák ( informační technologie ). Tento obor nemůže ovládat nikdo. Je to příliš široký obor činností a vědomostí. Jen malá oblast stačí a je na světě odborník v IT. To je další oblast kultury projevu. ( Nadutost ).

V oboru architektury jsou tu také lidé, kteří sice architektoniku zvládají, ale to je jen fikce. Skutečnost a uvedení do života je velmi problematické. Stačí se podívat na nějaké projekty v oblasti bydlení. Je to pěkné, ale k bydlení nevhodné. Vše je neosobní a nepraktické. O ceně raději nemluvit.

Když se podívám na zaparkované auta, jsou tam opravdu drahé a vyjímečné značky. Jen se divím, že venku se prezentují a ohromují a přitom jsou zaparkovaní u domu, kde jsou jednopokojové byty a tam snad mají jen matrace na spaní. Také forma kultury projevu.

Samostatná kapitola jsou mocní. Těm v současné době patří svět. Jenže by bylo dobré otevřít oči!!! Žádné schody nevedou do nebe a finance jsou obdobné, jako spojité nádoby. Pokud v jedné nic nebude, tak i ta druhá už neporoste. Je to jen otázka času. K bohatství je zapotřebí hodně velká skupina těch chudších. Ta sice stále je, ale už se od ní nedá očekávat žádný dramatický příliv. Současné vydírání nebude účinné donekonečna.

Všechno je to stejně jen pohled na současnost. Příroda a naše dočasná účast na této planetě nám brzy vystaví účet. Ten bude horší, než neustálé války kdekoliv na planetě.

Pilot F1 v současné době má smlouvu s roční odměnou přes jednu miliardu našich korun. K čemu je to třeba. Ty finance se jen vyberou od ostatních. Kolotoč na peníze. Na světě je velká skupina lidí, kteří disponují obrovským majetkem. Čím vlastně jsou prospěšní této planetě. Ve skutečnosti ji jen zatěžují svým způsobem života.

Vymýšlí se stále jen něco, co by vydělalo další finance. V minulosti Covid-19, nyní válka na Ukrajině a ekonomické balíčky EU. Přitom hlavní důvod je jen na všem vydělat. Naše vláda a hlavně ministerstvo vnitra to potvrdilo nákupem vojenské techniky za 50 miliard. Přitom 40% této částky si rozeberou naše domácí firmy a ty se podělí za dohození zakázek “ potřebným".

Ministerstvo zemědělství bylo potěšeno, že drahé potraviny nejsou z důvodu přemrštěných marží obchodníků, ale tržní prostředí funguje a je tu konkurence. Je bych podotkl, že vysoké ceny zavinila politika vlády o energiích. Ta ovlivnila ceny. Nyní už dolů nikdo nehodlá. Všude je zle a není to nutné. Jen nevím, kde se stala chyba, že zboží z Brazílie je také dražší o 100%. To asi není náhoda. Tam jistě nemají problé s energií. Jen si někdo tržně pomohl.

Dalo by se pokračovat. Jen je to únavné a hodně beznadějné. Je to na jedno pivko za 80,-Kč. Hodně drahá opička.

Hodně pevné zdraví.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Další články autora

Doporučované

Načítám