Hlavní obsah

Rozdělená společnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované.

Foto: BOŘEK

ROZDĚLENÁ SPOLEČNOST A JEJICH CHYBY.

Článek

Dnešní doba je hodně o rozdělování, majetku a moci. Čím větší moc, tím horší chování a bezohlednost. To se bohužel promítá v další části obyvatel, kteří mají nějaký majetek. Někdy stačí jen velmi dobře placená práce zahraniční firmou. Tito lidé si ovšem neuvědomují, že nic netrvá věčně. Ono stačí málo a je hned zle. Pokud zanikne lidská soudržnost, ochota vzájemné pomoci, tak se celá civilizace řítí do neskutečné temnoty. Zatím se jen poukazuje na starší populaci a vytváří se k ní uměle nenávist. Bohužel jsou tu i jiné skupiny lidí, kterých se to týká.

Zatím tu máme velké množství hodně dobře zabezpečených a ti ovlivňují vše kolem nás. Není potřeba zvedat neustále mzdy a odměny. Tím se jen zvedá inflace. Lidé si stejně víc nekoupí. Jen se to týká lidí s omezeným příjmem. Těm nezbývá nic jiného, než si neustále odepírat další a další věci a potřeby.

Zatím to vypadá jen negativně a samé stěžování, ale je třeba otevřít oči a podívat se trochu dál, než jen kolem sebe a do své peněženky. ( BU ).

Dnes jsem potkal člověka. On pozdravil a já mu odpověděl. Přijde mi to normální. On byl velmi překvapen, že mu ještě v dnešní době někdo odpověděl. Dříve to bylo zcela běžné. Bylo to ve městě. Na vesnicích to ještě není tak ubohé. Dal se do hovoru a podělil se svým trápením. Vyslechnutí nic nestojí a kdyby to bylo jen vyslyšení, tak to pomůže. Vlastně si jen postěžoval na dnešní dobu. Nedalo se nesouhlasit. Jen se to nedá řešit na ulici či jinde na veřejném prostranství. Zvolení a mocní nic nepotřebují. Ti mají vše potřebné. Pokud by jim něco hrozilo, tak se vymyslí, jak a kde udělat tzv. reformu.

V současném stavu by přitom stačilo jen zrušit dotační politiku a bylo by vše zachráněno. Spousty úřadů by bylo zbytečných, spousta nefunkčních firem by zmizelo. Jenže to se nestane. Právě z těchto zdrojů pocházejí ty obrovské majetky a mocní. Lidem jen zavřou ústa přes kotlíkové dotace a zelenou - zateplování. Těch pár drobných za to stojí. Společnost je sice rozdělená, ale lidé se spíše o nápravu snaží jen dostat mezi ty vyvolené. To je ta zásadní chyba celé společnosti lidstva. ( světa ).

V supermarketech máme akce 100g Losos JEN za 33,90-Kč. Nikdo neumí nebo nechce počítat. Pokud by tam bylo za 1Kg 339Kč. To by se to asi tolik nekupovalo. Bohatší lidé si dnes vaří guláš z kotlet a podobně drahých surovin. Jenže guláš je guláš. Tam patří hovězí kližka a nic jiného. To je také ukázka nějaké omezenosti. Vysoké školy dnes produkují absolventy, kteří neumí ani pořádně rodný jazyk. Není jim vůbec hanba, že dělají hrubky a mluví či píší s gramatickou chybou. Vše počítače neuhlídají a v mobilech to moc dobře nefunguje.

Právě dnes vláda přišla s úsporným balíčkem. Dotace 20miliard, zemědělství 10miliard, doprava 6 miliard, místní rozvoj 3 miliardy, školství 2 miliardy a jen tak ostatní pouhých 13,4 miliardy. To je také ukázky, jak se hledá a počítá. Co to ostatní tak nepodstatné?

Prostě si každý může udělat svůj názor. Stále platí, že mocným a majetným to je jedno. Přeji všem normálním pěkné čtení a otevřenou mysl.

Brouček

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Další články autora

Doporučované

Načítám