Hlavní obsah

Austria Vídeň si vstupenku do Evropy zajistila opět na poslední chvíli

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixbay.com

Mužstvo Austrie Vídeň.

Druhý nejstarší fotbalový klub v Rakousku – Austria Vídeň si doslova na poslední chvíli zajistil poslední vstupenku do Evropské konfederační ligy.

Článek

Austria Vídeň si doslova na poslední chvíli zajistil poslední vstupenku do Evropské konfederační ligy, přestože skočil v nejvyšší rakouské soutěži Spolkové Bundeslize až osmý!

Vídeňská Austria, kde působila řada českých hráčů i trenérů a která vznikla již v roce 1911, prošla letos přímo neuvěřitelnou baráží po skončení rakouské Bundesligy. A tak zatímco pátý, šestý a sedmý celek rakouské Bundesligy se do evropského poháru nedostaly, Austria díky nadstavbovým úspěchům v play-off ano.

Rozhodující zápas sehrála Austria Vídeň s TSV Hartberg. Po výhře 2:1 v prvním zápase vyhráli „Fialky – podle barvy dresů Austrie“ i druhý zápas.

Stejně jako v předchozím soutěžním ročníku si Austria Vídeň zajistila poslední vstupenku do evropských pohárů pro nadcházející sezónu.

V rozhodujících zápasech zaskočil prozatimní kouč

Zajímavostí je, že všechny zápasy play-off o postup do Evropské konfederační ligy vedl Austrii Vídeň prozatímní trenér Wegleitner. Známý vídeňský klub vedl ve čtyřech zápasech a čtyřikrát vyhrál. Přesto se kouč Wegleitner vrátí na místo asistenta klubu Austria, která nyní hledá nového a věhlasného kouče. Důvod? Aby do evropských pohárů nepostupovala na poslední chvíli.

Austria Vídeň tak na poslední chvíli ovládla kvalifikaci o postup na evropský pohár, přes nevyzpytatelné play-off to bylo už potřetí. Vídeňáci z Austrie toho dosáhli již v roce 2021 a v předchozím roce také.

Štýrským borcům fialky nevoní

Pro tým z Hartbergu po úspěšné základní části rakouské Bundesligy (skončil pátý i s českým fotbalistou Prokopem v sestavě) šťastný konec sezóny nepřišel. Štýrští fotbalisté nezvládli proti „Fialkám“ z Vídně play-off zápasy a propásli vstupenky do evropských pohárů.

To Austrii Vídeň, kde působili v minulosti Češi David Lafata, Libor Sionko, Václav Halama či Tomáš Jun i další, se už mohou připravovat na první kola Evropského konfederačního poháru.

Autor: www.bundesliganews.eu

Použité zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz