Hlavní obsah
Sport

Hledání trenéra Bayernu se ukazuje stejně těžké, jako najít paní Columbovou

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

FC Bayern Mnichov letos bundesligu nevyhraje, a tak hledá nového trenéra.

Fotbalový velkoklub FC Bayern Mnichov je známý nejen v Bavorsku, Německu, ale hlavně na celém světě. Proto je také ve fotbalovém světě přezdívaný Hollywood.

Článek

FC Bayern Mnichov - bavorský celek a fotbalový gigant je dvojnásobným mistrem světa klubů a třiatřicetinásobným mistrem Německa. Letošní sezónu si ale „za klobouček nedá“, v Německém poháru vypadl s celkem třetí bundesligy, nezíská už německý bundesligový titul, který poprvé získá Bayer Leverkusen i se třemi českými fotbalisty v sestavě.

FC Bayern Mnichov teprve v posledním kole nejvyšší německé ligové soutěže rozhodne o tom, zda skončí v bundeslize druhý nebo třetí. A tak asi jediným úspěchem klubu z bavorské metropole bylo semifinále Ligy Mistrů. I když takovýto klub chce většinou „pouze“ finále, do kterého navíc postoupil konkurent z Borussie Dortmund.

Za vše může jindy úspěšný trenér?

Už nějakou dobu se ví, že Bayern Mnichov a trenér Thomas Tuchel půjdou od léta každý svou cestou. Padesátiletý trenér Tuchel uspěl v Paris Saint Germain, v anglické Chelsea, ale v Bayernu „vyhořel“. Najít nástupce se ale ukazuje obtížnější, než se čekalo.

Všechny známé a úspěšné fotbalové velkokluby potřebují dobrého trenéra. Pro FC Bayern Mnichov ale platí zřejmě ještě něco více. Po sezoně bez titulu by to měl nový trenér zase zlepšit. Šéfové slavného klubu ho ale shánějí jen těžko.

Přestože už měsíce bylo jasné, že Thomas Tuchel jako trenér končí, Bayern stále hledá nástupce. Známý kouč Xabi Alonso, kterého Bayern oslovil, preferuje zůstat v mistrovském Bayeru Leverkusen.

S kůží na trh do Bavorska? Nikdy!

Mnoho známých trenérů – potencionálních kandidátů již dalo najevo, že trénovat Bayern Mnichov je nad jejich síly, a hlavně nervy, nebo momentálně trénují jiné velké týmy a nechtějí to měnit.

Bayern Mnichov by také rád přivedl zpět Juliana Nagelsmanna, který již byl trenérem Bayernu Mnichov. Ale Julian Nagelsmann chce zůstat trenérem národního týmu Německa a má před sebou mistrovství Evropy právě doma v Německu.

Inu, najít trenéra FC Bayern Mnichov je stejně těžké, jako najít paní Columbovou. Důvod? Bayern chce totiž vyhrát vše – bundesligu, národní pohár, Ligu Mistrů, mistrovství světa klubů. A ani pak není jisté, že vedení FC Bayernu Mnichov bude spokojeno.

Použitý zdroj:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz