Hlavní obsah

iOS 18: Revoluce v umělé inteligenci ?

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Vytvořeno pomocí AI technologií DALL-E

Apple se připravuje na jednu z největších aktualizací svého operačního systému s iOS 18, který slibuje nejen významné změny v integraci umělé inteligence, ale také řadu nových funkcí.

Článek

Apple se připravuje na jednu z největších aktualizací svého operačního systému s iOS 18, který slibuje nejen významné změny v integraci umělé inteligence, ale také řadu nových funkcí, které by mohly posunout hranice toho, co je možné na mobilních zařízeních.

AI: Jádro Inovací

V centru pozornosti iOS 18 stojí integrace vlastního jazykového modelu umělé inteligence, který by měl posílit funkce jako Siri, psaní zpráv, generování playlistů v Apple Music a tvorbu obsahu v kancelářských aplikacích Pages a Keynote. Siri by měla dostat zásadní vylepšení a stát se „chytřejší“, s lepší schopností zpracovávat přirozený jazyk a vyhledávat informace uložené na zařízení.

Nové Funkce: Otevřenost a kompatibilita

iOS 18 by měl přinést možnost instalace aplikací z neznámých zdrojů, což je pro Apple velkým krokem směrem k otevřenějšímu systému1. Dále se očekává zlepšení komunikace mezi uživateli iOS a Androidu díky podpoře univerzálního komunikačního kodeku RCS.

Srovnání s konkurencí

Ve srovnání s Androidem, který je známý svou otevřeností a personalizací, by iOS 18 mohl nabídnout větší integraci AI a lepší ochranu soukromí. Apple se snaží dohnat společnosti, které mají v AI náskok, a plánuje vynaložit na výzkum umělé inteligence přes jednu miliardu dolarů.. To by se mělo projevit ve zvýšení kvality a inteligence vestavěných aplikací.

Podpora generativní AI

Apple se v iOS 18 bude údajně snažit dohnat společnosti, které mají v AI náskok. Vynaloží na výzkum umělé inteligence přes jednu miliardu dolarů, a to se musí zákonitě projevit. Apple plánuje v systému iOS 18 využívat umělou inteligenci mnoha způsoby a posílit tak spoustu svých vestavěných aplikací.

Chytřejší Siri

Vylepšení Siri bude také úzce souviset s AI. Siri by měla naplno využívat vylepšené umělé inteligence, kterou Apple přinese v iOS 18. Jeden z úniků naznačil, že Apple plánuje použít velké jazykové modely (LLM) k úplnému přepracování Siri a vytvořit z ní „dokonalého virtuálního asistenta“.

Kdy očekávat iOS 18?

Datum vydání iOS 18 zatím není oficiálně potvrzeno, ale očekává se, že Apple poskytne první informace na vývojářské konferenci WWDC 2024. Plná verze by měla být dostupná v září, v souladu s tradičním představením nových iPhonů.

Zdroje:

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz