Hlavní obsah
Lidé a společnost

Michelle, Angela a Ian - milostný trojúhelník, krimi případ plný zvratů

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pixabay

Koncem května 2016 začnou chodit Angele Diaz, dříve Connell, znepokojivé, místy výhrůžné emaily z různých emailových adres, které nějakým způsobem odkazují na Lilith a jiné náboženské motivy.

Článek

Odesílatel v nich píše, že Angelu její manžel Ian Diaz nemiluje, je jí nevěrný, je posedlý svou první a jedinou láskou Michelle, která má být jeho princeznou, a ji, Angelu, stihne boží msta, pokud Iana nenechá na pokoji. V emailech stálo, že je Angela sledována a že ji bude ukradeno a zavražděno dítě. Přílohou byly znepokojivé fotografie mrtvých plodů a žen napadaných maskovanými muži.

Jeden z emailů je podepsán „od Michelle“.

Angela o emailech řekne Ianovi, a ten si ihned vybaví svou bývalou přítelkyni Michelle Hedley, se kterou byl dokonce zasnoubený a měli spolu hypotéku na byt. Řekl, že Michelle se časem ovšem začala chovat šíleně, měla výbuchy vzteku, řekla Ianovi, že mu byla nevěrná, a to udělala proto, že ji k tomu prý dohnal, byla alkoholička, málem ublížila jejich psovi a Ian se jí natolik bál, že prosil svou matku, aby s nimi přespávala v jejich bytě.

Svěřil se se svým trápením svým přátelům od policie (Ian byl zástupcem amerického maršála), a podal na ni trestní oznámení s žádostí o zákaz přiblížení. Soud ale neshledal Michelle nebezpečnou a žádost zamítl. Ian si vzal od Michelle zpět snubní prsten, a Michelle si přála, aby byt prodali a peníze si rozdělili. Ian chtěl v bytě zůstat a Michelle tak dál musela platit hypotéku na byt, i když ho už neužívala. Michelle poslala Ianovi kvůli neshodám ohledně peněz a bytu několik rozzuřených emailů s náboženským podtextem, které byly těm, které obdržela Angela, více než podobné.

Své spory ohledně bytu i Ianovi žádosti tehdy vyřešili mimosoudní cestou.

Angela podala trestní oznámení na Michelle za ony znepokojivé emaily a požádala o zákaz přiblížení. Během několik hodin od soudu začaly Angele opět chodit emaily. Navíc jí chodily odpovědi z Craigslistu na údajně její inzerát, ve kterém se prezentuje jako osoba přející si najít někoho, kdo ji splní její fantazii o znásilnění - byly uvedeny časy, kdy chodí Angela se psem ven, její úplná adresa, telefonní číslo. A ujištění, že kdyby při kontaktu křičela o pomoc a bránila se, je to jen součást hry.

Na konci června zavolala Angela na tísňovou linku s tím, že byla nějakým mužem napadena. Přepadl ji a zatáhl do jejich domovní garáže a pokusil se ji znásilnit. Angela si byla jistá, že za tím stojí někdo, kdo četl onen falešný inzerát.

Znovu nahlásila na policii Michelle a ukazovala svá poranění a modřiny. V garáži na zdi ukazovala dokonce krvavou skvrnu, jak jí útočník udeřil hlavou o zeď

Policie na toto ohlášení přijela k domu Michelle a žádala ji, aby odevzdala všechnu elektroniku, což ona udělala a předala jim i svá hesla. V počítači detektivové našli email potvrzující přidání inzerátu na Craigslist. Michelle byla zatčena a během jejího zatčení Angele žádný nový email nepřišel.

Druhý den byla Michelle propuštěna na kauci, kterou za ni zaplatili její rodiče, a Angela musela čelit opět nenávistným emailům, tentokrát přímo i z osobní emailové adresy Michelle.

Angela se obávala, aby tyto hrůzy neměly dopad na její těhotenství (Ianovi nadšeně několik měsíců nazpět říkala, že čekají dvojčátka, z čehož měli ještě o to větší radost, když předchozí Angelino těhotenství nedopadlo dobře), a tak jela na kontrolu ke svému lékaři. Ten jí bohužel sdělil, že přišla o obě děti.

Angele stále chodily nenávistné emaily a několikrát hlásila, že ji opět někdo napadl.

Michelle byla znovu zatčena, a pokud by se jí prokázala vina ze všech zločinů vůči Angele (sexuální napadení, výhrůžky, porušení podmínky, obtěžování), hrozil by jí doživotní trest

Opět během jejího zatčení nedostala Angela žádný email.

Případu se chopila média, a ta označovala Michelle jako posedlou stalkerku, a dokonce ji zařadili do žebříčku mezi 31. nejděsivějších lidí v okrese Orange County v roce 2016. Kvůli tomuto mediálnímu zájmu a Angelině ztrátě těhotenství byla Michelle ve vězení urážena a napadána ostatními vězni a měla pocit, že jí šikanují i dozorci.

Michelle trvala na své nevinně, a její rodiče stály při ní. Michelle byla dle nich chytrá, ale nikoliv zákeřná osoba, byla milá a nikdy předtím neměla záznam v trestním rejstříku.

Právník Michelle řekl, že Michelle byla velmi jemná osoba, která mu řekla, že ve vzteku pár emailů s biblickou tématikou Ianovi dříve poslala, ale pak už nic nedělala. Ian od ní obdržel emaily v době, kdy se rozcházeli a hádali se kvůli bytu.

Poté mu poslala email o žalobě, kterou na něj chce podat kvůli tomu, že ji chce obrat o peníze z bytu, a o dva dny později začala ona sama dostávat zprávy, ať kontaktuje Angelu, Ianovu ženu, o které to té doby ani nevěděla, že existuje. Dostávala taky podivné ověřovací emaily a bála se, že se jí Ian snaží nabourat do jejího osobního emailu.

Po zákazu přiblížení k Angele tyto emaily nahlašovala, a chtěla kontaktovat detektiva Lee, který jí byl kvůli jejímu hlášení přidělen, ale on se jí neozýval.

V zoufalství kontaktovala FBI, kde označovala za aktéra celého případu Iana, který se ji snaží takto donutit vzdát se spoluvlastnictví bytu, ale opět s ní nikdo nekomunikoval. Poté kontaktovala dokonce Ministerstvo spravedlnosti, kde nahlásila detektiva Lee, že se jí neozýval, přesto že jim vše řekla a poskytla elektroniku.

Po jejím prvním zatčení její otec řekl, že nemohla nic posílat, a prokázal, že ve chvíli, kdy byl odeslán první email toho dne, čekala Michelle na policejní stanici na to, až ji s matkou vyzvednou. Dalších několik emailů prokazatelně nemohla odeslat, jelikož byla v nemocnici.

Následně kontaktoval Ian policii, že to vše udělala Angela. Podezření měl od prvního zatčení Michelle. Snaží se o anulaci manželství, protože je Angela patologická lhářka. Lhala o všem, o svém zaměstnání, překonané rakovině děložního čípku, o svým těhotenstvích.

Poprvé si nechala dítě sama vzít, protože nevěděla, kdo je otcem, druhé těhotenství s dvojčaty si kompletně vymyslela.

Bylo potvrzeno, že si Angela emaily posílala sama. Z jejich zařízeních, která měli doma. Emaily ze společného počítače, pak z jejího osobního telefonu, a z domu Angelina otce. Podle záznamů z domovních kamer nebyla nikdy napadena, a zranění si způsobila sama. Inzerát na Craigslist také napsala ona.

Po 88 dnech ve vězení byla Michelle propuštěna - s monitorem pohybu na kotníku, který musela nosit další 3 měsíce. Měla zakázáno o případu mediálně mluvit. V lednu 2017 byla zatčena Angela, a Michelle byla konečně veřejně očištěna.

Angele hrozilo celkově 33 let vězení.

Angela prohlásila, že je nevinná. Že je patologická lhářka ovšem potvrzovalo, že než potkala Iana, chodila s jiným policistou, kterému lhala o svém zaměstnání, a že má rakovinu děložního čípku. Údajně jezdila na chemoterapie, posílala mu fotografie, které se později ukázaly, že jsou jen stažené z internetu, a onen muž kontaktoval ženu z Angeliny práce, aby se dozvěděl, že Angela v žádném případě není právnička, ale asistent právníka. Jednoho dne se s tou ženou dohodli, že na Angelu u nich doma uhodí, a měli toto „sezení“ natočené.

Video bylo u soudu přehráno.

V Angelině počítači byly objeveny dva soubory, dva příběhy, které Angela napsala o sobě a svém údajném utrpení, aby se podle toho mohl natočit film.

Angela později uzavřela dohodu o vině a trestu a dostala pět let.

Ian nebyl vyslýchán, a když ho požádali o jeho mobilní telefon, řekl, že už ho nemá. Dále to s ním neřešili.

Poskytl svůj rozpis hodin v práci, aby ukázal, že nebyl doma, když se posílaly emaily.

Michelle ale označila emaily a inzerát na Craigslistu za Ianovo dílo. Nevěřila, že na tom Ian neměl žádný podíl a za vše mohla jen Angela.

Její obhájci zpochybnili časové rozpisy - Ian je vyplňoval sám, bez dohledu nadřízené osoby.

Michelle řekla, že policie kryje Iana, protože je jejich kolega. A promluvila o tom, jaký ve skutečnosti Ian ve vztahu k ní byl.

Ian byl dle ní ve vztahu extrémně kontrolující, říkal jí, kdy a kam smí jít, co si obléct, kdy jít spát a podobně. Neustále jí sledoval a naboural se do její internetové korespondence. Měl fantazii, že se bude moct podívat, jak má Michelle sex s jiným mužem, a donutil jí k tomu. Zaznamenal si to na domácí kameru a video přes naléhání Michelle nesmazal.

V novém bytě se jeho chování ještě zhoršilo, a když chtěla poprvé odejít, násilím jí držel na posteli a nepustil jí. Byla tak manipulována, že nevěděla, zda ona nedělá ve vztahu to špatné, a zeptala se na to sestry. Ta jí ujistila, že ona je obětí a měla by od Iana odejít, to také Michelle udělala. Měla pak dojem, že ji Ian sledoval.

Rozvinula se u ní posttraumatická stresová porucha a nejspíše kvůli ní mu tehdy, kvůli sporům ohledně bytu po rozchodu, poslala emaily.

Michelle podala občansko-právní žaloba proti Ianovi, Angele i městu, protože naznala, že policie Iana kryla.

30. dubna 2021 došlo k peněžnímu vyrovnání mezi Michelle a městem, a rovněž s Ianem a Angelou.

Ianovi prokázaly několik emailů, jejíž odesílací IP adresu HotSpot shieldem zakryl.

O měsíc později byl Ian obviněn - a 23. 3. 2023 byl uznán vinným. Dostal 10 let vězení.

Ian byt, který byl předmětem celého šíleného případu, prodal, a Michelle z toho prodeje neviděla ani cent.

Anketa

Co si myslíte o tomto šíleném případu?
Ian a Angela byli oba dva šílenci, kteří chtěli zničit Michelle život
0 %
Ian manipuloval Angelu, aby to vše dělala
0 %
Angela je patologická lhářka, která do toho navezla Iana
0 %
Celkem hlasovalo 0 čtenářů.

Zdroje:

https://youtu.be/hZPvPoYAtT4?si=ULYxzE-k_S-mRXQt

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz