Hlavní obsah

Bez růžových bruslí, helmy a hokejky ani skluz!

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Chyren

Hoja hoj, hoja hoj..

Naše mužstvo vyhrálo MS v hokeji 2024. Sláva! Bylo by to dokonalé, kdyby v našem mužstvu byly zastoupeny také naše menšiny z řad LGBTQ+.

Článek

Ještě stále v nás rezonuje hokejové šílenství a náš společný triumf fanoušků i hráčů na MS v hokeji 2024. Lidé i politici skládají hráčům zasloužené ovace a poklony, hráči si užívají svou tvrdě vydřenou slávu. Stačilo!

Je třeba se zamyslet nad dopady toho společenského fenoménu, který zcela nepokrytě a nestydatě propaguje jen a pouze mužskou maskulinitu! Jakoby v naší zemi, která se právě na pár chvil sjednotila a „obrodila“, byli jen reprezentanti této barbarské sportovní demonstrace. Z každého boje o puk ( který by mohl být klidně(!) růžový) stříká testosteron jako gejzír potlačované agresivity, jako nějaká obludně perverzní reklama na násilí, agresi a adrenalin v míře naprosto nepochopitelné.

Chceme takto reprezentovat svou zemi? Žijí v této zemi jen a pouze barbaři, kteří (byť Mistři světa) se umí rvát doslova a do písmene do první čerstvé lidské krve? Jsou snad mezi námi oslavováni jen ti, jež zcela zaslepeni touhou po vítězství, zcela popírají výdobytky moderní civilizace a vracejí naši sportovní kulturu do doby kamenné? Prošli si lidstvo svou bolestnou evoluční cestu jen proto, abychom na jejím konci bez těch moderních cingrlátek vypadali jako ti, co ji začali?! Fuj! Hanba nám! Hanba nám, kteří se spokojíme jen s tímhle a podobné výjevy primitivismu snášíme vedle sebe bez nejmenší známky odporu.

Domnívám se, že mohu mluvit za celou duhovou komunitu (i když jsem heterosexuál, ale samozřejmě s největším sebezapřením!) LGBTQ+ …xyz na druhou, když zde zveřejním manifest moderního genderově vyváženého sportu na ledě, jenž se zove HOKEJ:

1. Hokej je náš národní sport! A jako takový musí reprezentovat všechny národní menšiny ve státě Česko. Včetně Romů a samozřejmě LGBTQ+ …xyz, komunity. Samozřejmě poměrným zastoupením jednotlivých zástupců v mužstvu. To znamená, že pokud je v hokejovém mužstvu 23 hráčů, nejméně dva hráči budou z rómské menšiny a dva hráči z komunity LGBTQ+ …x,y,z.

2. Hokej reprezentuje naši zemi! Tak i dresy hokejového mužstva musí reprezentovat menšinové zastoupení v mužstvu. Tudíž jejich design bude navržen tak, aby byla na hokejovém dresu vyčleněna poměrná část pro duhovou a rómskou barvu (barvu, kterou určí rómský sněm většinovým hlasováním).

3. Protestujeme proti tomu, aby byl puk(kotouč) černý! Je zcela zjevné a neodiskutovatelné, že černý kotouč(puk) symbolizuje útlak většinového bílého obyvatelstva nad afroameričany, afrobrity, afročechy, afroněmci! A to zejména v situacích, které pravidla ledního hokeje nazývají „gól“, neboť z 95% tento gól střílí bílý muž a z velké části se gól stává faktem stupňující se silou úderu do nebohého černého kotouče, jenž je navíc následně loven ponižujícím způsobem v síti branky! To je nepřijatelné!

4. Požadujeme, aby na střídačkách mohli asistovat stylisté, kadeřníci, oděvní a doplňkoví specialisté, plastičtí chirurgové, kosmetičky i výživoví poradci a poradci pro psychickou integraci i interakci v násilném sportu.

5. Navrhujeme IIHF, aby modrou čáru na kluzišti vystřídala čára duhová a ve středu kruhů byly nikoliv fádní kruhy, ale alespoň srdce. Taktéž vyobrazeny v duhové barvě.

6. Pokud se trenér rozhodne, že příslušník komunity LGBTQ+ ..x,y,z, bude v bráně (tedy brankářem), nesmí rychlost puku překročit 60km/h. Pokud se tak stane, bude na straně soupeře vyloučen jejich brankář na dobu 2 + 5 nebo do konce utkání, pokud rychlost puku překročí 100 km/h!

7. Trenér nemá právo na příslušníky komunity LGBTQ+ …x,y,z, řvát! Nebo se jejich směrem jakkoliv vulgárně vyjadřovat. Členové LGBTQ+…x,y,z komunity jsou křehké a inteligentní bytosti, které chápou pravidla hry, umí je využívat v utkání a pokud trenér potřebuje něco „speciálního“, nechť si to s nimi vyříká v kabině jako s normálními lidmi.

8. Cíti-li člen komunity LGBTQ+…x,y,z potřebu se přepudrovat uprostřed nájezdu soupeře na branku a je v  obraně, musí být utkání přerušeno a to bez jakékoliv negativní reakce fanoušků. Být hezký i v krizi je základní lidské právo civilizované bytosti. Nebuďme barbaři!

9. Apelujeme na výrobce bruslí! Naše komunita se domnívá, že technologie v současnosti pokročila dostatečně daleko, aby brusle mohly být na vysokých podpatcích a byly zcela konkurence schopné, ne-li schopnější, než brusle klasické. A to pardón, jakože dosud nešlo?? V době, kdy lidé stanuli již na Měsíci?!

10. Příští MS v hokeji v Česku musí mít maskota či maskoty, kteří reflektují naše právo na poměrné zastoupení nejen na toaletách (které samozřejmě do té doby musí být rozšířeny o toalety nebinárních osob), ale také v národním hokejovém týmu. Uvědomujeme si popularitu Boba a Bobka na právě proběhlém MS v Hokeji v Česku. Proto se obracíme na veřejnost z řad LGBTQ+ ..x,y,z komunity, aby navrhli tuto dvojici MODIFIKOVANOU a přizpůsobenou našim spravedlivým požadavkům.

Vážení,

ačkoliv si to nepřipouštíte, nevyhráli jste nic! Bez nás nemá titul žádnou cenu! Náš skutečný titul teprve příjde. A s ním i spravedlnost za příkoří majoritní většiny na nás.

Sportu zdar!

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz