Hlavní obsah
Lidé a společnost

Co vše se může změnit objevy v Africe? Možná to, co nás učili ve škole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pixabay

Jsou dějiny pravdivé tak jak je známe z učebnic? Podle některých objevů může být, zdá se, všechno jinak.

Článek

V posledních letech se objevují stále nové a nové důkazy. Některé jdou jen těžko chápat.

1) Jak známo, například v Maroku byly objeveny nové pozůstatky Homo sapiens, které naprosto přepisují vše, co jsme tušili o původu lidstva. Dosud byly známy pozůstatky staré 195 000 let. Objevy v Maroku jsou staré 300 000 let.

Byly nalezeny pazourky-čepele, které podle vědců jsou staré právě 300 000 let, a spolu s nimi také lebky. Ty ukazují, že obyvatelé měli tváře podobné těm našim dnešním, jen zuby byly spíše primitivní. Tím se mění informace, že existence člověka je 195 000 let.

Dalším objevem, který byl učiněn, se týká známé památky v Anglii- STONEHENGE. Stavba menhirů a kruhů.

Foto: iStock foto/Pexels

Stonehenge, Anglie

2) V Gambii a Senegalu byly objeveny kruhy mnohonásobně větší. Tedy byl objeven africký STONEHENGE, který je největším komplexem monolitů na celém světě. To vyvrací, že největší stavbou tohoto druhu je Stonehenge v Anglii. Bylo nalezeno celkem 1053 kamenných kruhů. K čemu byly kruhy vytvořeny, se dosud nezjistilo, ale vědcům se díky okolním hrobkám podařilo zjistit, že kruhy byly postaveny v roce 927-1305 našeho letopočtu. Kameny mají několik tun, a je dodnes záhadou, jak byly vlastně na místo dopraveny. V té době, jak víme, žádné jeřáby a podobné stroje neexistovaly.

3) Další záhadou je, kdy bylo vlastně poprvé vynalezeno elektrické osvětlení. Ve starověkém Egyptě, konkrétně v Hathořině chrámu, je zachyceno vytesané denderské světlo. Podivný egyptský reliéf mezi historiky způsobil poprask. Skutečně mohla existovat tak vyspělá technika? Vytesaný motiv je velmi podobný tvaru žárovky a také zde jsou vedeny šňůry. Mění se tím otázka, kdy tedy a kým byla vynalezena žárovka. Podle norského elektrotechnika se jedná skutečně o žárovku. Egyptologové jsou ale jiného názoru.

Foto: Judith Werner/pinterest

Chrám Dendera, Egyptský reliéf

Zdroj. Youtube, Dotyk.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz