Hlavní obsah
Hry

Vývojáři videohry DOOM založili vlastní videoherní studio

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Goodfon, licence Creative Commons

zdroj - GoodFon.com (creative commons)

12.3 byl oznámen launch nového videoherního studia. Emptyvessel, složené z bývalých zaměstnanců Naughty Dog, iD Software, nebo Activision už dokonce poodhalilo novou sci-fi střílečku.

Článek

Emptyvessel je nové studio s vysokým budgetem (AAA) ve světě videoher. Tento texaský zelenáč získal několik zvědavých očí hráčů při jeho zahajovacím traileru na youtube kanále IGN.

Jedním z největších faktů je, že se skládá z bývalých zaměstnanců velkých a oblíbených značek. Zakladatel studia Emanuel Palalic spolu s generálním ředitelem Garrettem Youngem pochází z iD Software, ve kterém spolu vyvíjeli DOOM z roku 2016. Několik herních designerů bylo pod křídlem Activisionu, který má na svědomí nekonečnou sérii Call of Duty - a Naughty Dogu, který je zodpovědný za klasiku The Last of Us.

„Chápeme, že každá inovace v tomto odvětví byla vedena vývojářem, který podstoupil jisté riziko - každá nová hra, či miliardová frančíza. Další masivní hit videoher může přijít odkudkoli,“ - říká Garrett Young.

Studio se popisuje jako „založené vývojáři“ a chce se soustředit na dělání dobrých her, spíš než na vydělávaní peněz. Svoje tvrzení potvrdili poodhalením jejich prvního projektu. Mělo by se jednat o AAA imerzivní střílečku, která je založená na sci-fi knihách, či filmech. Další skvělou zprávou je, že bude vyvíjena na nejnovějším videoherním enginu Unreal 5.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám