Hlavní obsah

Otevíráme svět financí neslyšícím dětem: Unikátní představení v Liberci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Divadelní spolek Ty-já-tr

V Liberci se odehrálo představení „Peníze nerostou na stromech“, kde Radka a Monika společně s tlumočníky Markétou a Ondrou přiblížily svět financí neslyšícím dětem. Tento unikátní projekt spojil umění, vzdělávání a inkluzivitu.

Článek

V malebném městě Liberci, zasazeném do srdce malebných kopců a zelených lesů, se jednoho dne skupina nadšenců rozhodla překročit hranice běžného vnímání. Nechtěli se spokojit s obvyklým způsobem, jakým se lidé dívají na svět finančního vzdělávání. Toužili po něčem mnohem větším, něčem, co by mohlo zcela změnit způsob, jakým neslyšící děti vnímají a rozumějí penězům. Bylo to odvážné rozhodnutí, které vyžadovalo nejen odvahu, ale i kreativitu a inovaci.

Tato touha po změně se zrodila z hlubokého přesvědčení, že svět financí, často obestřený závojem tajemství a nedostupnosti, by měl být otevřený všem, bez ohledu na jejich schopnost slyšet. A tak se Divadelní spolek Ty-já-tr, pod vedením neúnavných průvodkyň Radky a Moniky, rozhodl vzít tuto výzvu na svá bedra. Společně s Marketou a Ondoru, talentovanými tlumočníky do znakové řeči, se pustili do dobrodružství, jehož cílem bylo přinést finanční vzdělávání k životu na divadelních prknech.

Představení „Peníze nerostou na stromech“, konané 21. února 2024, se stalo magickým spojením umění, vzdělávání a inkluzivity. Na jevišti, které se na jedno kouzelné odpoledne proměnilo v místo, kde finanční pojmy získávaly tvar, barvu a hlas, se neslyšící děti mohly setkat tváří v tvář s těmi nejzákladnějšími i nejkomplexnějšími aspekty financí. Tyto pojmy, obvykle vnímané jako abstraktní a těžko uchopitelné, se staly živými entitami, s nimiž bylo možné komunikovat. Děti tak měly jedinečnou příležitost pochopit, jak funguje svět peněz, a to vše ve svém vlastním jazyce, v jazyce znakové řeči.

Naše výzva nyní směřuje k vám, k širší komunitě. Chceme, aby se zpráva o tomto jedinečném představení a jeho hlubokém poselství šířila daleko za hranice Liberce. Sdílením příběhu o spojení divadla, vzdělávání a inkluzivity můžete pomoci zvýšit povědomí o významu finančního vzdělávání pro neslyšící. Tento projekt je živým důkazem, že finanční svět nemusí být uzavřený a nepřístupný, ale naopak může být inkluzivní a otevřený pro všechny.

Věříme, že společně můžeme otevřít dveře k lepší budoucnosti, kde finanční vzdělávání a inkluzivita jdou ruku v ruce. Děkujeme vám za podporu tohoto projektu a za to, že se stáváte součástí této cesty směrem k otevřenějšímu a inkluzivnějšímu světu financí. Společně můžeme osvětlit finanční cesty pro každého, bez rozdílu.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz