Hlavní obsah

Republice více práce, republice více SUV!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V loňském roce zažila česká ekonomika negativní dopady energetické krize i vysoké inflace, což vedlo k poklesu HDP. Nová prognóza předpokládá pro letošní rok růst HDP o 1,1 %. To je málo. Co s tím?

Článek

Republice více práce, republice více SUV! SUV roztočí kola výroby a spotřeby.

SUV jsou hnusná nepraktická auta připomínající malé tančíky. Však se také v brzké budoucnosti předpokládá jejich vybavení lehkými zbraňovými systémy, případně alespoň taserem nebo radlicí podle sociálního kreditu majitele. S touto výbavou bude možné snadno a rychle odstranit nepohodlné chodce (s nižším sociálním statutem) z přechodu nebo cyklisty z krajnice. Rovněž poslouží k odstranění (seškrábnutí) přilepených klimaaktivistů (se záporným sociálním statutem) a obraně proti vypouštěčům pneu. Jak mohou SUV pomoci naší ekonomice? Tak, že pomohou montovně! Smontujeme-li více SUV, vše se zlepší. Podívejme se na to blíže:

SUV se spalovacím motorem mají vyšší spotřebu PHM. Z toho plyne rychlejší roztočení ropných kozlíkových čerpadel. Ropa furt je, zaplaťpánbůh! SUV jsou větší, těžší, dražší atd., takže všeho je potřeba víc, což se naší ekonomice náramně hodí. Více materiálů, více opatření na snížení emisí CO2, více nákladů na odstranění přilepených klimaaktivistů, více nákladů na opravy opotřebených komunikací, více nákladů na léčení lidí rozšmelcovaných SUV atd. Zde narážíme na jedinou nevýhodu SUV, a to, že člověk v SUV má o 11% vyšší pravděpodobnost, že při nehodě tohoto vozu zahyne. Také pro chodce jsou tyto auta mnohem nebezpečnější a riziko úmrtí je vyšší. A jak víme, náklady na pohřeb jsou bohužel nižší než na léčení. Zde by mělo dojít k jisté povinné humanizaci SUV. Šmelcuj, ale nezabíjej!

Dále: stát by měl půjčky pro mladé obohatit půjčkou na SUV. Všechno by se mělo řídit podle SUV a všechno by se mělo připodobnit SUV. Začít třeba s dětskými kočárky, pokračovat přes nákupní vozíky až po úklidové a jakékoli další vozíky vč. invalidních. Vytvořme celospolečenský konsensus: SUV je náš nový Pán. A nezapomeňte, žijeme v roce 89 po SUV (podle dřívějšího kalendáře 2024 po Kristu), kdy se vše obrátí k lepšímu - ovšem pouze pokud si letos pořídíte SUV.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám