Hlavní obsah

Myšlenka dne

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Co je důležité? Co se děje? Proč tolik nenávisti?

Článek

Žijeme v době kdy se dějí zvláštní věci, jako by jsme byli na hraně něčeho nového. Čistě hypoteticky si představme že třeba v Bernu na letišti přistane létající talíř, bude to jasné a nevyvratitelné, tisíce svědků, záznamů, videí. Co se stane s náboženstvím? Jak to budou komentovat náboženské skupiny? Jaký to bude mít význam na války ve světě? Taková událost by rozhodně zastavila všechny konflikty a lidé by se spojili v lidstvo, jedno lidstvo. Každý si zkusme říci, co by jsme takovému mimozemskému tvoru o sobě mohli říct. Co kdyby nám řekli že planetu stvořily oni a že žasnou nad tím, jak jsme ji zdevastovali a přemýšlí, jestli si tuto planetu vůbec zasloužíme. Všichni tvorové žijí v rovnováze a jenom lidé se navzájem zabíjí a ničí planetu. Styděli bychom se? Bylo by nám to líto? Přemýšlejte a debatujte o tom. Příště si povíme něco o spravedlnosti života člověka a jeho naplnění.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám