Hlavní obsah

Cesta do chorvatského Splitu se zkrátí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Ivo Heger/eJADRAN.CZ

Centrum Splitu

Chorvatsko postaví novou silnici mezi dálnicí A1 a Splitem. Zatímco dosud je mezi sjezdem z dálnice Dugopolje a Splitem cesta dlouhá zhruba 29 kilometrů, nová mít trasa poloviční délku.

Článek

Připravovaná silnice povede z exitu Vučevica přes plánovaný tunel Kozjak do obce Kaštela. Na téměř dvoukilometrovém tunelu se začne pracovat ještě letos a výstavba potrvá 36 měsíců. O vše se postará čínský dodavatel.

Na projekci trasy se můžete podívat na videu.

Split je druhým největším městem Chorvatska, a to hned po Záhřebu. Vedení města dlouhodobě usiluje, aby mu vláda věnovala stejnou pozornost jako chorvatské metropoli. Kromě dopravního spojení samospráva vyjednává se státem o rekonstrukci fotbalového stadionu Poljud, který je domovským hřištěm nejpopulárnějšího domácího týmu Hajduk Split.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Doporučované

Načítám