Hlavní obsah
Sport

Kupte dětem kolečkové brusle, legrace bude zaručená

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Image by freepik

My jsme brusle tedy nekupovali, dostali jsme je použité od švagrové. Ale jak jedna, tak i druhá dcera jsou z nich nadšený a s manželem chodí každou chvíli trénovat.

Článek

Nejprve jsme měli, jak jsou na obrázku, pak jedno kolečko vpředu a dvě vzadu a teď mají plné inline. Naučily se velice rychle držet rovnováhu a to nikdy nestály na klasických bruslích. Samozřejmě jsou nutností helmy. Další příslušenství mohu jen doporučit - chrániče na kolena, lokty a hlavně dlaň.

Ty už několikrát zabránily opravdickému zranění od asfaltu na silnici. Stačí menší kamínek a už může být problém a k pádu je pořád blízko. Největší starosti dělá tradičně brzdění. Otáčet se umí celkem v pohodě, ale zastavování nám moc nejde. Brzdění na patu vede dost často ke „gecnutí“ na zadek. No a takovej ten princip zatočení se v rychlosti neumí.

Ale cvičení dělá mistra, jsou lepší každým dnem a i to brzdění si časem sedne. Nejmladší synek po nich už taky pokukuje a za chviličku bude lítat i on. Zatím mu sice stačí odrážedlo, ale je to jen otázka času, kdy přestane.

Ještě asi jeden tip. Při trénování rovnováhy je držte ideálně za kapuci nebo něco takového měkkého, nikdy ne za ruku nebo rameno. Pak si na to zvyknou a rovnováhu se nenaučí.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz

Další články autora

Doporučované

Načítám