Hlavní obsah
Umění a zábava

Big Brother: výběr soutěžících nemá chybu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Midjourney (generováno AI)

Ilustrační snímek. Luxusní dům, který aktuálně obývají účastníci soutěže Big Brother, je prošpikován kamerami.

Člověk někdy potřebuje vypnout a reality show Big Brother je pro mě k tomuto účelu velmi vítaná. Ráda nahlédnu pod pokličku různých typů lidí, ale sama bych se do takové soutěže nepřihlásila.

Článek

Soutěžící budeme prostřednictvím televizní obrazovky v domě Velkého bratra vídat 9 týdnů a vítěz si odnese lákavou výhru 2 500 000 Kč. Každý týden vypadne jeden soutěžící.

První díl byl odvysílán 14. listopadu 2023 na stanici Nova Fun, na Voyo o den dříve. Moderátorem soutěže je Míra Hejda. Přesto, že některým lidem na sociálních sítích přijde až moc mírný, já jsem s ním spokojená, stejně jako s hlasem Velkého bratra.

Tolik úvodem, pokud jste současnou sérii reality show Big Brother zatím neviděli, nabízím malý vhled do pečlivě vybraného vzorku soutěžících.

Šestnáct soutěžících

Prvními obyvateli domu se stal chytrý, odhodlaný a disciplinovaný podnikatel Andrej (34) a nezadaná, energická a prostořeká Katrin (24), které si Velký bratr rovnou pozval do zpovědnice a dostali úkol. Tím bylo sledování medailonků ostatních soutěžících a na základě toho je Katrin s Andrejem měli rozřadit do dvou skupin. Jedna skupina bude brzy obývat dům a druhá skupina bude kempovat venku. V zimě, která teď je, mi to přijde docela drsné, ale i to k soutěži patří. Andrej a Katrin v této chvíli zůstávají ve zpovědnici a ostatní soutěžící o nich nemají tušení. Do domu znovu přijdou jako poslední, ale tajemství s nikým nesdílí, protože nesmí.

Postupně přicházelo dalších 14 soutěžících. Barbara (37), sympatická moderátorka v rádiu, na sebe prozrazuje, že je lesba, která by se svou přítelkyní ráda založila rodinu. Všestranně nadaný, empatický a vtipný Stanislav (27) se živí jako rekvizitář. Sám říká, že nedokončil střední školu, protože zjistil, že ty nejdůležitější věci se naučí mimo ni. V domě Velkého bratra mu prý bude chybět marihuana, párty a přátelé, ale neřesti chce hodit za hlavu a soutěž bere jako nový začátek. Velice osobitý, výrazný a nalíčený Vítek (26) ve svém medailonku slibuje, že s ním bude zábava každý den. Tereza (27), která na mě působí, že je naštvaná na celý svět, pracuje v zákaznickém servisu. Nemá ráda arogantní lidi, pomlouvače a drogy. Do domu prý přinese zákon a pořádek. Milovnice rapu Soňa (28) je milá, upřímná, ambiciózní a živí se jako televizní moderátorka. František (36) je nezadaný osobní trenér, který nevylučuje možnost, že v domě potká ženu svých snů. David (37) je milující otec a manžel, který se živí jako trenér. Ostatní spolubydlící by rád motivoval. Karolína (30) bývala dříve striptérka, ale aktuálně je učitelkou jógy. Sebevědomá Ella (38) pracuje v marketingu a v domě nechce potkat sobce a lakomce. Svobodný a vyrovnaný Roland (43) rád cestuje, rychle se učí, nikdy si nepředstavoval, že se octne v reality show, ale jednou popíjel s kamarády a další den zjistil, že je přihlášený. Kristýna (25) je náladová barmanka, která je ráda středem pozornosti, v domě chce udělat show a pro výhru udělá úplně všechno. Petra (46) je spokojená vdaná paní, která má vlastní salon krásy. Její příchod do domu byl divočejší. Mladý, upřímný a komunikativní Tarik (22) se těší na poznávání nových lidí v domě a nebrání se ani lásce. Sympatická Zoe (29) se narodila jako kluk, který se cítil být ženou. Sama říká, že poprvé se narodila, aby přežila, a podruhé, aby zářila.

Zoe ostatní nechtěli, nakonec je z ní paní domu

Ve stejný den, kdy přišli soutěžící do domu a sotva se seznámili, dostali od Velkého bratra za úkol říct jméno jednoho člověka, se kterým už v domě nechtějí být. Několik lidí řeklo, že by oželeli Zoe, pro kterou bylo velkým zklamáním, že má opustit dům. Po velkém a smutném loučení se ve zpovědnici od Velkého bratra dozvěděla, že je všechno jinak. Na týden se z ní stává paní domu a má imunitu. Musím říct, že to pro mě bylo velké překvapení.

Klobouk dolů! Výběr soutěžících je úžasný

Myslím si, že tvůrci pořadu sestavili skvělý výběr soutěžících a uvidíme, jak spolu půjdou dohromady různé povahové rysy a zvyklosti. Noví dočasní obyvatelé domu se zatím oťukávají a dobře se baví. Vše je na začátku, zatím nedošlo k žádnému konfliktu a mezi Andrejem a Kristýnou to docela jiskří. Budeme svědky nového vztahu? Jsem zvědavá, jak se bude soutěž vyvíjet v dalších dnech a týdnech a co si na její účastníky Velký bratr připraví.

Anketa

Sledujete Big Brother?
Ano.
18,5 %
Ne.
81,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 130 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz