Hlavní obsah
Názory a úvahy

Stále stejná StarDance? Eben a Kostková jsou klenotem pořadu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Midjourney (generováno AI)

StarDance je soutěžní taneční pořad České televize. Letos probíhá již dvanáctá řada, kterou opět moderuje Marek Eben a Tereza Kostková. Lepší moderátorskou dvojici si neumím představit.

Článek

První ročník pořadu StarDance, ve kterém tančí celebrity s profesionálními tanečníky, byl odvysílán v roce 2006. Bylo mi 20 let, pořad jsem si oblíbila a dodnes sleduji každou řadu. Poprvé se díváme také s dcerou, která letos začala tancovat a nedávno byla nadšená nejen z tanečních vystoupení, ale také z toho, že v publiku viděla majitelku taneční školy, kterou navštěvuje.

Pořad po celou dobu moderuje skvělý Marek Eben a empatická Tereza Kostková. Přesto, že se najdou lidé, kterým humor pana Ebena nesedí a přijde jim trapný, já mezi ně rozhodně nepatřím. Těžko si mohu představit lepší moderátorskou dvojici, která by nás pořadem provázela s větší noblesou. Díky nim je pořad na vysoké úrovni a je zaručena jeho oblíbenost. Zkrátka, sázka na jistotu.

Nelze se zavděčit každému

Marek Eben je vzdělaný člověk s inteligentním smyslem pro humor, který je málokdy na hranici trapnosti. Uznávám, že někdy ustřelí a častějších nevhodných poznámek, které byly, dle mého, za hranou, jsem si všímala v desáté řadě. Tehdy jsem si opravdu říkala, že už asi nemá zdravý úsudek a možná by měl být nahrazen jiným moderátorem. Ale nikdo není neomylný a myslím si, že každý občas šlápne vedle.

Při sledování dvanácté řady tvrdím, že Marek Eben je opět ve formě s jeho nevtíravým vtipem a důstojností, která k pořadu tohoto formátu neodmyslitelně patří. Bezprostřední, elegantní, empatická a někdy až naivní Tereza Kostková Marka Ebena výborně doplňuje a je skvělé, že se nesnaží o to, aby přebila jeho vtipy.

Změny nevedou vždy k lepšímu

Byla by škoda vyměnit tak sehranou moderátorskou dvojici. Vždyť pořad je oblíbený možná právě proto, že ho uvádí Eben a Kostková. Pokud by byli nahrazeni někým jiným, byla by to velká škoda. Naopak, možná v porotě bych ráda viděla nové tváře.

Anketa

Uvítali byste výměnu moderátorů pořadu StarDance?
Ano.
2,7 %
Ne.
94,6 %
Jiná odpověď.
2,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 74 čtenářů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz