Hlavní obsah
Umění a zábava

Stále stejné StarDance? Marek Eben rozhodně není bavičem a Tereza Kostková moderátorkou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: David Sedlecký / Wikipedia Commons / CC BY-SA 4.0

Máme před sebou 12. řadu oblíbeného televizního pořadu StarDance, ve kterém tancují celebrity po boku profesionálních tanečníků. Proč ale moderátorskou dvojicí zůstávají stále Marek Eben a Tereza Kostková? Jejich výkon v pořadu je nezáživný.

Článek

StarDance je soutěžní pořad zahraničního formátu, který v Česku už 17 let sledují statisíce lidí. Jedná se totiž o kvalitní formát, který spojuje zábavu s tancem a hudbou. V hlavní roli jsou pak celebrity. To dokáže ke sledování tance přitáhnout i ty, kteří by nikdy tanec v televizi nesledovali, a zvýšit jim tak povědomí o společenských tancích a jejich formách. Jenže česká verze se potýká se zásadním problémem, a tím jsou moderátoři.

Tereza Kostková je jinak skvělou filmovou i divadelní herečkou. Práce moderátorky však pro ni rozhodně není tím pravým. Její projev působí velmi strojeně, v duu s Markem Ebenem nedostává příliš prostoru. V rozhovorech se soutěžícími navíc postrádá empatii a je na ní vidět, že je to pro ni prostě jen práce.

Marek Eben je moderátor velmi oceňovaný. Za svůj život vyhrál spoustu televizních cen, které mu byly udělovány zejména za jeho moderační schopnosti. Jenže tady naprosto zklamává. Snaží se být za každou cenu vtipný. Jeho často dvojsmyslné vtipy jsou však spíše na hranici trapnosti. Mnohdy je nepochopí ani diváci v sále a následuje tak hrobové ticho, než jej někdo, komu trapnost situace konečně dojde, rozezní potleskem. Mnohdy z úst Marka Ebena z ní takové narážky, že se divím, že lze takový pořad vůbec vysílat na veřejnoprávní televizi a ještě navíc v hlavním vysílacím čase před 22. hodinou. Přitom by stačilo tak málo a z těchto moderátorů by mohla být skvělá moderátorská dvojice. Bohužel se to tu již několikátým rokem míjí účinkem.

Letos v porotě usedli pouze tři porotci. Přítomnost Richarda Genzera je zde nanejvýš nedůstojná. Je sice všeobecně známo, že Richard Genzer býval kdysi tanečníkem, ale vzhledem k jeho pohybovým schopnostem nyní, je hodnocení z jeho úst pro soutěžící spíše urážkou. Hodnotit taneční výkony by zcela jistě měli pouze odborníci, jakými Zdeněk ChlopčíkTatiana Drexler opravdu jsou.

Jediné, na co se tak dá v tomto pořadu koukat, jsou medailonky z přípravy soutěžících a samotné tance. Tam se totiž člověk dozví, jak to soutěžícím během tréninků šlo a pozná tyto celebrity zase z trochu jiného úhlu, než jaký mu nabízí jejich běžná profese.

Zároveň je na pořadu zajímavé sledovat, jak se jednotliví soutěžící během dalších a dalších týdnů vyvíjí, jak se zlepšují jejich pohybové dovednosti, jak si začínají být na parketu jistější. Je příjemné sledovat, jak se z celebrit, které třeba ani nikdy netančily, stávají tanečníci, které by od těch profesionálních rozeznal jen málokdo. Ale to všechno chce neuvěřitelné odhodlání a tvrdý kus práce. StarDance je totiž pro celebrity práce takřka na plný úvazek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz