Hlavní obsah
Hry

Jak rozpoznat padělané Pokémon karty a ochránit svou sbírku?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Epiwoman

Pokémon karty jsou sběratelské karty s obrázky různých postav a předmětů z fiktivního světa Pokémon. Tyto karty mohou být velmi ceněné a sběratelské edice se mohou prodávat za vysoké ceny.

Článek

Kromě originálních karet se na trhu bohužel často objevují také padělky, a proto je důležité umět poznat, zda jsou karty originální nebo padělané. Následující tipy vám pomohou rozpoznat originální Pokémon karty od padělaných.

Kvalita papíru

Originální Pokémon karty jsou tištěny na kvalitním lesklém papíru, který je hladký a méně matný než papír běžných tiskovin. Padělané karty mohou mít méně kvalitní papír, který je matnější a méně hladký. Dobrým tipem, jak fake kartu rozeznat od originální, je tyto karty prosvítit. Zkuste si vzít zaručeně originální kartu a vedle ní fake. Baterkou karty prosviťte z lícové strany. U fake karet jde obvykle vidět obrázek z lícové strany na té rubové, kdežto u originálu ne.

Kvalita tisku

Pokémon karty jsou tištěny vysokorychlostními tiskárnami, což vede ke spolehlivé a rovnoměrné kvalitě tisku. Pokud je tisk narušený nebo zbarvení vypadá zvláštně, je pravděpodobné, že se jedná o padělek.

Text na kartách

Originální Pokémon karty mají text v kvalitně tištěném fontu, který je dobře čitelný a ostrý. Padělané karty mohou mít nejasný, rozmazaný nebo nekvalitní text.

Barva karet

Originální Pokémon karty mají živé a výrazné barvy, které jsou dobře vyvážené a kontrastní. Padělané karty mohou být vybledlé nebo rozmazané.

Foto: Epiwoman

Některé fake karty mají na první pohled světlejší okraje.

Velikost karet

Originální Pokémon karty mají standardní velikost, která je 63 mm x 88 mm. Pokud jsou karty menší nebo naopak větší, je to varovný signál, že by mohlo jít o padělek.

Pravé karty mají černou vrstvu uprostřed

Pravé karty mají uprostřed vždy černou vrstvu. Můžete se podívat, jestli na hraně karty uvidíte černý proužek, ale není snadno viditelný. Radikálnějším řešením je kartu roztrhnout, ale k tomuto kroku asi přistoupí málokdo. Moje dcera to vyzkoušela s kartou, která je podle ní bezcenná.

Foto: Epiwoman

Na fotce je roztržená originální karta, na které vidíte černou vrstvu uprostřed.

Cena karet

Posledním, neméně důležitým aspektem, je cena karet. Pokud se cena zdá být příliš nízká, může to být podezřelé. Pokud si nejste jisti, zkontrolujte ceny podobných karet na internetu nebo se zeptejte na specializovaných fórech a diskusních skupinách.

Sběratelství Pokémon karet může být velmi zábavné a zajímavé, ale také náročné. Je důležité být obezřetný, když kupujete karty, a umět rozpoznat originální karty od padělaných. Použitím výše uvedených tipů se budete moci ujistit, že vaše Pokémon karty jsou originální a kvalitní.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz