Hlavní obsah
Cestování

Na Dolní Moravě se nudit nebudete aneb Jeseníky s dětmi ve fotografiích

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Epicwoman

V zábavním parku pro děti na Dolní Moravě narazíte na mamuta, jehož chobotem můžete sjet strmě dolů.

Pojďte se podívat na pár tipů, jak strávit volný čas s dětmi v Jeseníkách.

Článek

Dolní Morava je rájem atrakcí

Pokud vyrazíte na Dolní Moravu, o zábavu nebudete mít nouzi, ale také tam necháte ranec peněz. V obci na rozmezí Jeseníků a Orlických hor za poslední roky rostou atrakce a apartmány jako houby po dešti a Dolní Morava se tak stala atraktivním místem pro trávení volného času. My jsme ve dvou dnech navštívili Sky bridge 721, Sky walk, Mamutovu horskou dráhu a dětský park s vodními prvky včetně vorů. S obědem, nanuky a kávou jsme se, jakožto čtyřčlenná rodina, vyšplhali na téměř 5 000 korun, ale byl to zážitek, který nemáme denně. Rozhodně nelitujeme.

Sky bridge 721 je nejdelším visutým mostem na světě a ve výšce 95 metrů nad zemí se projdete po mostě dlouhém 721 metrů. Zážitek je nepřenosný a každý ho vnímá jinak. Já jsem si to chtěla zažít, ale pocit, že jdu po sem tam houpajícím se mostě nad údolím, mi nedělal dobře. Výhledy jsem si užívala až ke konci, kdy jsem se cítila v bezpečí, a to vím, že reálně mi žádné nebezpečí vlastně nehrozí. Když po visutém mostě přejdete z jednoho hřebene na druhý, čeká vás pohodová, nenáročná dvoukilometrová naučná stezka Most času.

Na naučné stezce jsme se mimo jiné dozvěděli, že moderní stavby věžiček z kamenů ničí život pod kameny, které seberete.

Foto: Epicwoman
Foto: Epicwoman
Foto: Epicwoman

Po visutém mostu a naučné stezce pro nás byla dalším cílem Stezka v oblacích, neboli Sky walk. Je odtud krásný výhled a můžete se svézt 100 metrů dlouhým tobogánem.

Foto: Epicwoman
Foto: Epicwoman

Na dětský zábavní dětský park Mamutík jsme si vyhradili samostatný den. Velkou atrakcí pro děti zde byly vory, mamut, jehož chobot je strmá skluzavka, a lanová průlezka.

Foto: Epicwoman

Dětský park Mamutík.

Foto: Epicwoman

Dětský park Mamutík s vodními prvky.

Dalšími možnostmi, které Dolní Morava nabízí, je oblíbený trail park, paragliding a třeba návštěva štoly nebo pumptrack.

Foto: Epicwoman

Ze Stezky v oblacích jsme zahlédli i traily.

Foto: Epicwoman

Viděli jsme spoustu paraglidistů.

Z Paprsku na Dalimilovu rozhlednu

Další výlet, který doporučuji, je Dalimilova rozhledna, která se pyšní titulem Rozhledna roku 2021 a detailněji o ní píšu zde.

Foto: Epicwoman
Foto: Epicwoman

Z Ramzové ke studánce

Trochu netradičním výletem s dětmi nám byla cesta o necelých dvou kilometrech do kopce k osvěžující studánce, která nese název Dobrá voda. Voda ze studánky byla vážně dobrá, ale bohužel nemám fotky. Bylo u ní pořád hodně lidí.

Místo bazénu řeka Morava

Za chalupou nám protékala řeka Morava, kam si děti chodily stavět hráze. Letos jsme nechtěli bazén a tato alternativa byla parádní.

Následující fotografie je poslední, víc jsme toho během dovolené nestihli.

Foto: Epicwoman

Když jsme nebyli na výletě, za chalupou jsme stavěli hráze.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz