Hlavní obsah
Lidé a společnost

Nenechávejte psy a děti v rozpáleném autě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: AI vizualizace / Epicwoman

I přes upozornění spojené s nebezpečím rozpáleného auta a v něm přítomných lidí nebo zvířat, se tato chyba stále opakuje. Následky můžou být fatální.

Článek

V posledních dnech zažíváme v Česku opravdu vysoké teploty a já bych ráda připomněla, jak je důležité nenechávat domácí mazlíčky a děti v rozpáleném autě.

Ačkoliv jde o známou věc a mohli bychom předpokládat, že většina lidí je o nebezpečí vystavení organismu vysokým teplotám v rozpáleném autě obeznámena, mohli jste letos zaznamenat případ, kdy psí majitelka odešla z auta a samotného psa v něm nechala asi hodinu. Pro pejska to bohužel nedopadlo dobře.

Neberte to, prosím, na lehkou váhu. Žádný nákup, procházka a nic podobného nestojí za zmaření života díky této zbytečné chybě.

Na závěr přidávám odkaz na článek na webu Můjchlupáč.cz, kde je k tomuto tématu napsáno více.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz