Hlavní obsah
Lidé a společnost

Osudy herců z Beverly Hills 90210: Nemoci, dluhy i úmrtí

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Alan Light, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Jason Priestley a Shannen Doherty s fanoušky na Governor's Ball po předávání cen Emmy v roce 1991.

Osud k některým hercům z kultovního seriálu Beverly Hills 90210 nebyl zrovna shovívavý. Věděli jste, jaké příběhy jim napsal skutečný život?

Článek

Děj amerického seriálu Beverly Hills 90210 se odehrává okolo party mladých a většinou bohatých lidí, kteří řeší běžné starosti. Těmi jsou například lásky, přátelství, drogy či alkohol. Zkrátka, koloběh každodenního života teenagerů. Vzpomenete si, jak se Jim Cindy Walshovi z Minneapolis přestěhovali se svými dvojčaty Brendou Brandonem do kalifornského Beverly Hills a snažili se zapadnout mezi ostatní? Pokud spadáte do mladší věkové kategorie než já a o tomto seriálu jste v životě neslyšeli, úvodem vám k němu něco málo povím.

Mezi lety 1990 až 2010 bylo natočeno 296 dílů. Začátek první série byl v Česku odvysílaný 10. srpna 1993 a první díl desáté série, která byla zároveň poslední, u nás měl premiéru 6. ledna 2004. Už od úvodní znělky, kterou vkládám pod tento odstavec, jsme byli k Beverly Hills 90210 jako přikovaní a abychom si o průběhu populárního seriálu mohli povídat se spolužáky ve škole, nikdy jsme nechtěli vynechat jediný díl. S kamarádkami jsme si kupovaly časopisy, ve kterých byly plakáty idolů dívčích srdcí, a ať už šlo o Dylana, Brandona, Davida nebo Steva, pokud nám to rodiče dovolili, naše platonické lásky jsme si vylepovaly nad postel. Mohu prozradit, že mým idolem byl Dylan.

V roce 2019 proběhl pokus o reinkarnaci legendárního seriálu s původním hereckým obsazením a názvem BH90210, ale jak už to tak většinou bývá, natočené epizody se po letech nesetkaly s velkým úspěchem.

Byl to právě seriál Beverly Hills 90210, který většině herců zajistil popularitu. Zajímá vás, jakým směrem se ubíral život a osudy hvězd z oblíbeného amerického seriálu devadesátých let? V tom případě si pojďme některé z nich připomenout.

Jason Priestley a vážné zranění

Věděli jste, že Jason Priestley, který si v seriálu Beverly Hills 90210 zahrál Brendino dvojče, pochází z dvojčat i v reálném životě? Za roli Brandona Walshe byl dvakrát nominovaný na Zlatý glóbus, ale nebyl úspěšný. Jason má kromě herectví a režírování v oblibě také automobilové závodění a párkrát měl dokonce autonehodu. V roce 1998 se svým porsche naboural pod vlivem alkoholu do telefonní budky, skončil na pět dní ve vazbě a rok měl pozastavený řidičský průkaz. Mnohem vážnější nehoda přišla o pár let později. Když v roce 2002 trénoval na automobilový závod a jel rychlostí okolo 288 km/h, narazil do zdi, vážně se zranil a poté strávil delší čas v nemocnici. Z úrazu se naštěstí zotavil, oženil se a stal se vzorným otcem dvou dětí.

Shannen Doherty bojuje s rakovinou

Představitelka Brendy Walshové začala hrát v Beverly Hills 90210 v 19 letech a díky tomu se brzy stala populární herečkou. Pamatuji si, že jako Brenda si v seriálu nahmatala bulku v prsu a následně ji řešila s lékaři. Shannen Doherty bohužel i v reálném životě byla v roce 2015 diagnostikována rakovina prsu. Přesto, že chemoterapie byla úspěšná, už v roce 2017 se od lékařů dozvěděla, že nemoc se vrátila. Herečka má prý rakovinu ve čtvrtém stádiu.

Luke Perry prodělal mrtvici

Charismatický Luke Perry ztvárnil Dylana McKaye, role ho vystřelila ke slávě a stal se idolem mnoha dívčích srdcí. Na konci února 2019 prodělal masivní mozkovou příhodu, byl hospitalizován, ale o pár dnů později, 4. března 2019, bohužel zemřel ve věku 52 let. V tu dobu byl zasnoubený a s partnerkou Wendy Madison Bauerovou měli mít v srpnu svatbu. Nedožil se jak svatby, tak ani premiéry filmu Tenkrát v Hollywoodu, kde si zahrál svou poslední filmovou roli.

Jennie Garth se třikrát vdala a má srdeční vadu

Stále krásná Jennie Garth, představitelka Kelly Taylor, letos oslavila 52. narozeniny a v životě se stihla třikrát vdát. Kromě toho jí roku 2009 byla diagnostikována nedomykavost mitrální chlopně, která vyžaduje celoživotní dohled lékařů.

Tori Spelling se dostala do dluhů

Život Tori Spelling, představitelky Donny Martinové, je jako jízda na horské dráze. V roce 2016 jsme se z médií dozvěděli, že má dluh na kreditní kartě, který v přepočtu činil téměř milion korun. S finančními problémy se přitom potýkala už dříve a jak sama píše ve své knize, byla vychována v bohatství a snaha o střídmý životní styl je pro ni téměř nemožná. S druhým manželem Deanem McDermottem, který byl Tori v minulosti nevěrný, má 5 dětí. McDermott v červnu 2023 oznámil, že od sebe s Tori po 18 letech odchází a 29. března 2024 Tori oficiálně zažádala o rozvod.

Nemůžeme si dovolit takový životní styl, ale když vyrostete se stříbrnou lžičkou v puse, je těžké přejít na plastovou.
Tori Spelling, kniha It Like It Is

Ian Ziering tančil v soutěži a má černý pásek v karate

Představitel Steva Sanderse v seriálu Beverly Hills 90210 hrál od začátku vysílání seriálu až do jeho konce. Ian Ziering soutěžil v reality show Dancing with the Stars a své pohybové nadání uplatnil také při tréninku bojových umění. Je vzorným otcem a rodina je pro něj nade vše.

Joe E. Tata zemřel ve věku 85 let

Za pozornost a vzpomínku stojí také Nat Bussichio, šéf restaurace Peach Pit, u kterého brigádničil Brandon. Roli Nata si zahrál Joe E. Tata, jemuž v roce 2018 lékaři diagnostikovali Alzheimerovu chorobu. Když v roce 2022 zemřel, Ian Ziering o něm napsal, že Joe byl jedním z nejšťastnějších lidí, se kterými kdy pracoval.

Anketa

Sledovali jste seriál Beverly Hills 90210?
Ano.
96,1 %
Ne.
3,9 %
Celkem hlasovalo 3289 čtenářů.

Pokud jste Beverly Hills 90210 sledovali, budu ráda, napíšete-li mi do diskuze, kdo byl váš nejoblíbenější herec.

Zdroje:

www.kinotip2.cz

www.idnes.cz

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:
Jason Priestley
Ian Ziering
Jennie Garth

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz