Hlavní obsah
Lidé a společnost

Sex u sousedů: Víme o něm, aniž bychom chtěli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Midjourney (generováno AI)

Některé situace spojené s nežádoucím hlukem od sousedů mi nejsou úplně po chuti. S hlukem vrtačky a štěkotem psů jsem se už smířila, s hlasitým sexem od sousedů je to jiné.

Článek

Říkáte si, že jsem puritánka? Ale vůbec ne! Že nejsem tolerantní? Jsem, ale moje tolerance má své hranice. Že tento článek píše někdo, kdo jen závidí? Tak na to rovnou zapomeňte! Radostné chvilky plné vášně přeji bez rozdílu všem sousedům, jakkoliv jsou mi nesympatičtí.

Kdyby to ty děti nemusely poslouchat…

Co se tolerance týká, byla bych velkorysejší, kdyby již zmíněného hluku byly uštědřeny naše děti, které nejsou tak malé, aby si těchto zvuků nevšímaly, ale ani dost velké na to, abych o tom s nimi otevřeně mluvila.

Když jsme se čerstvě přistěhovali do paneláku, ve kterém aktuálně bydlíme, žili v něm především starší lidé, od kterých jsme slyšeli maximálně hluk z televize, protože paní od vedle má problém s doslýchavostí, a jak se mi jednou svěřila při cestě výtahem, naslouchátko prostě nechce. Já jsem empatická, se staršími lidmi si rozumím, ráda si s nimi povídám a oni se mnou. Když vidím, že něco potřebují, ráda nabídnu pomocnou ruku. Hluk z televize neřeším. Přece nebudu té milé paní od vedle znepříjemňovat život. Zkrátka, harmonické soužití nade vše.

Mladí sousedé plni energie

Koloběh života je bohužel smutný a neúprosný a obměna sousedů nezbytná. Některé milé sousedy už nepotkávám, protože odešli navždy. Našimi novými sousedy jsou mladí lidé plni energie, pořádající bouřlivé oslavy a samozřejmě i jejich sexuální život je pestřejší a četnější. Víme o něm klidně několikrát denně. A víte, co je "nejlepší"? Když na to mladý pár vlítne ve 3 ráno a je jim jedno, že někoho v tuhle noční hodinu vzbudí z nejhlubšího spánku a ten někdo za pár hodin musí vstávat a celý den fungovat v práci nebo se soustředit ve školní lavici. Někdy si po takovém probuzení nejsem jistá, jestli sousedi stěhují nábytek nebo se v bytě natáčí porno. Často už se mi nedaří znovu usnout a upřímně, nepotřebuji být součástí těchto zážitků, při kterých nepomáhají ani špunty do uší.

Dodržujte noční klid a neobtěžujte ostatní obyvatele hlučným sexem!

Dá se říct, že vzkazy na nástěnce se staly už takovým evergreenem. Já je sice nepíšu, ale čas od času se nad nimi pobavím. K původnímu vzkazu často někdo něco dopíše, jako například: „Příště se klidně přidejte.“

Víte, co je v tomto směru mým skromným přáním? Aby sousedé byli ohleduplnější. Nic víc, nic míň. Přesné časové okno vyhrazené nejen pro sex bych neurčovala, ale ocenila bych, kdyby se alespoň v době nočního klidu trošku krotili.

Na druhé straně se nedivím a naprosto chápu, že si noví, mladí sousedé chtějí užívat naplno. Asi jsme nebyli jiní. Nejspíš nikdy nebudu psát anonymní vzkazy na nástěnku, bouchat koštětem do stropu ani zvonit, aby se ztišili. Když nad tím tak přemýšlím, ačkoliv jsem si zde posteskla, asi to s mou velkorysostí není zas tak zlé.

Koneckonců, když našim dětem rostly zuby nebo měly noční děsy, v noci brečely denně. Nic jsme s tím nenadělali, kromě omluvy a vysvětlení sousedům, které jsme náhodou potkali ve výtahu. Pokud ale můžeme nadměrný noční hluk omezit, prosím, udělejme to.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz