Hlavní obsah
Cestování

Ach ty staré časy. A co takhle netradičně zavzpomínat s metrem?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

55. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra navrhuje neobvyklý zůsob zopakovat tradici rodiných nedělních posezení v zahradní hospůdce.

Článek

Jako obrázek idyly jsem si vždycky představovala nedělní vycházky nebo vyjížďky Pražanů z konce 19. a počátku 20.století. Končívaly obvykle ve výletní restauraci na okraji Prahy. Hlava rodiny se osvěžila báječně vychlazeným pivečkem, maminky popíjely své kafíčko a občas přidaly i „štamprličku“ sladkého likéru. Kolem pobíhaly spokojené děti a někdy k poslechu hrál i oblíbený „šraml“. Co víc jste si mohli přát? Tak na tenhle obrázek zašlých časů jsem si vzpomněla, když jsem uviděla v metru visící reklamu. Propagovala pivo a byly na ní označeny u každé stanice trasy metra nejbližší restaurace a hospody. A dostala jsem bláznivý nápad: Co takhle podniknout podle této mapky nedělní výlet? Projet se metrem, zastavit se v těch hospůdkách, tak jako kdysi, na půllitřík, kapučíno nebo limonádu. Nebyla by to pohoda? Dopravní podnik by se toho mohl ujmout a třeba podobné okružní výletní jízdy pro cestující zorganizovat.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz