Hlavní obsah
Lidé a společnost

Metroviny, příběhy z metra: Cesta metrem do denního stacionáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

56. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra se zaměřila na jednu rodinu s postiženým dítětem v metru.

Článek

Žijí mezi námi lidé, kteří jsou, jak bych to jen řekla, prostě jiní. Jiní než my „normální“. Ano, mám na mysli mentálně postižené spoluobčany. V posledních letech se to sice trochu zlepšilo, ale přesto jim ještě mnohé dlužíme. Často máme potíže s jejich přijetím, nevíme si rady, jak se k nim zachovat, a málokdy jim umíme vyjít vstříc a pomoci jim. O to víc je třeba ocenit rodiny, které se o své takto postižené dovedou s láskou vzorně postarat. Několikrát (asi máme shodnou trasu) jsem v metru takovou rodinu potkala. Mají postižené dítě, které zřejmě vozí do denního stacionáře. Dcerku doprovází někdy matka, někdy otec - podle toho, jak to vyjde. Zaujalo mě, jak pozorní a trpěliví k ní oba jsou. Jde o sehraný team, kde středem pozornosti je spokojenost postiženého potomka. Zvládají to na jedničku, dokonce je podezírám, že dobře vědí, jak naopak i je šťastný úsměv dcerky obohacuje. Tak jim přeji hezký každý den.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz