Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: Denní proměny pražského metra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

57. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra je o denních proměnách atmosféry metra.

Článek

Všimli jste si, jak se metro v průběhu dne několikrát změní? Brzo ráno se vagóny zaplní chlapy v modrákách a s objemnou brašnou přes rameno. Mezi ně se tu a tam přimísí rozespalec, spěchající na ranní vlak či autobus. Později, mezi sedmou a devátou, vystřídají toto obsazení „bílé límečky“ s nepostradatelnou diplomatkou, případně mobilem, v obleku či elegantním kostýmku. Do školy jedou i školáci a studenti. Po deváté si metro trochu oddychne: to se za pochůzkami vypraví důchodci a maminky s dětmi na mateřské. Ti příliš nespěchají a tak je klid, který naruší jen občas hlučící školní či školková třída, rozradostněná vítanou změnou oproti výuce ve třídě. Jak se přehoupne poledne, začne se to vracet: školáci, pak dělníci, nato úředníci. Maminky a důchodci porůznu. Aby pak všichni, ve svátečním, vyrazili večerním metrem za zábavou nebo za posezením v příjemné restauraci. No a v noci můžete v metru potkat především zamilované párky a flamendry, vracející se z nočních barů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz