Hlavní obsah
Lidé a společnost

Metroviny, příběhy z metra: Drahé malování v metru

Médium.cz je otevřená blogovací platforma, kde mohou lidé svobodně publikovat své texty. Nejde o postoje Seznam.cz ani žádné z jeho redakcí.

Foto: Pexels

91. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra pojednává o drahém koníčku nezletilých chlapců.

Článek

Pořídit si dnes dítě není levná záležitost. Pryč jsou ty doby, kdy profesor Švejcar agitoval matky slovy: „Vždyť to nic nestojí, jenom to mlíčko, co vypije.“ Nejen, že to mlíčko podražilo, ale i zábavy našich potomků bývají často nákladné. To nás pak může náš výrostek přijít docela draho. Jako třeba ty dvě rodiny, o kterých mi vyprávěli pracovníci metra. Jejich synáčci - dva kamarádi - podnikali dobrodružné výpravy do metra a tam „tvořili“ svá „skvostná“ díla sprejem po zdích a vagónech. Jednou se jim to ale opravdu nevyplatilo. Byli přistiženi, a protože nejsou ještě zletilí, k řízení proti nim byli přizváni rodiče. Ti se panečku nestačili divit, když škoda byla vyčíslena na 54 tisíc korun a navíc jim byla udělena dvacetitisícová pokuta. I když se o to rodiny podělily rovným dílem, radost jim tak vysoká suma jistě neudělala. A proto možná přijde vhod rada: Zajímejte se, co, kde a s kým dělají vaše děti. Jinak může přijít nemilé překvapení.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz