Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: Galantnost se i při jízdě metrem cení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

97. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra je o jednom galantním cestujícím.

Článek

Kdysi přišla do práce moje mladá kolegyně: „Víte, to byl neskutečně krásný zážitek,“ zářila. A pokoušela se dál vyjádřit své pocity, které si z prožitku v metru donesla s sebou až do kanceláře. Co že to bylo, co ji tak vyvedlo z míry? Byla to zkušenost, že galantní muži nevymřeli. Na vlastní kůži prožila tu jednu z nejsladších stránek jinak spíš těžkého ženského údělu. Jak to tedy bylo? Šlo vlastně o banální příhodu: v natřísknutém metru se neměla kde a čeho pořádně zachytit, a tak balancovala uprostřed davu. Když metro nečekaně prudce přibrzdilo, letěla podle všech fyzikálních zákonů dopředu. Vše se odehrálo rychle, že pádu se nedalo zabránit. Nedalo, kdyby… To, kdyby byl jeden elegantně oblečený muž středních let, který ji pohotově a ohleduplně přidržel za loket. „Vám to připadne blbost, ale on mně připadal jako rytíř,“ líčila své pocity. Pravda: dnešní mladá děvčata se často s opravdovým galantním mužem nesetkávají často.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz