Hlavní obsah
Lidé a společnost

Metroviny, příběhy z metra: Hantýrka dopraváků z metra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

82. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra prozradí jednu hantýrku, používanou zaměstnanci metra.

Článek

I dopraváci v metru mají svoji „hantýrku“. Jeden takový terminus technicus je „jízda podle rozhledu“. To je režim, kdy jsou přesně stanovené podmínky podle zásad bezpečnosti. Kdysi, ještě v době reálného socialismu, došlo k požáru ve stanici Sokolovská. Jak bylo obvyklé, u toho tehdy nesměla chybět také kriminálka, tajné služby ani představitelé vládnoucí strany. Požár byl uhašen, jen na nástupišti zbyly saze. Dopraváci se snažili dopravu opět rozjet. Dispečer proto nařídil „jízdu podle rozhledu“. Vlak se pomalounku vydal ze stanice. A tu se přítomný soudruh, příslušný „papaláš“, který měl nad vším politický dohled, optal, proč metro jede tak pomalu. „Jede podle rozhledu,“ dostal odpověď od pracovníků podzemky. Předůležitý soudruh se předůležitě rozhlédl po zbytcích kouře a rezolutně se ohradil. „Ale proč? Vždyť už je vidět docela dobře.“ A ponaučení? Jak je dobře, že dnes do toho metru žádný „činitel“ nekecá.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz