Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: Jak dozorčí stanice zachránil jednu cestující

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

47. Merovina příběhů a postřehů z metra je o dozorčím stanice, který zachránil jednu cestující

Článek

Takový dozorčí stanice v metru má s námi, cestujícími, zajisté více či méně veselých zážitků a příhod. Sleduje pozorným okem dění na perónu, dozírat mu pomáhá i technika - kamery průmyslové televize zabírají nepřetržitě dění v celém areálu stanice. Dozorčí musí být neustále ve střehu a musí se umět v případě potřeby rychle rozhodovat, pohotově řešit vzniklé situace. Musí také na požádání podat cestujícím správné informace.

Tak jako jedné venkovské ženě, která se na dozorčího ve stanici Florenc obrátila s dotazem, kudy že se dostane na Vyšehrad. Dozorčí máchnul rukou směrem ke správnému nástupišti, a aby ještě blíže svoji informaci upřesnil, dodal: „Támhle tím tunelem.“

Jaké ale bylo posléze jeho zděšení, když uviděl milou paní, jak si to s klidem Angličana hrne opravdu do toho tunelu, na který jí před chvílí ukázal. Naštěstí teta k žádnému úrazu nepřišla, bdělý dozorčí ji včas odvedl zpátky na nástupiště.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz