Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: Jak matka omylem vychovávala syna cizí matky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

105. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra vypráví, jak jedna matka omylem vychovvala syna cizí matky.

Článek

„Náhoda je blbec,“ říkávali jsme již ve škole. S tím zřejmě počítala i jedna paní ve středních letech, která stála na jezdících schodech. Ty ji vynášely ven z podzemí pražského metra. Schody byly plné, přesto si paní všimla, že vepředu o několik stupňů eskalátoru sedí na schodech mladík. V tom mladíkovi, ačkoli ho mohla zahlédnout pouze zezadu, rozpoznala - alespoň se tak domnívala - svého dospívajícího syna.

Jak říkám: Náhoda je blbec, tak proč by se i ve velkoměstě nemohli ti dva nečekaně potkat? Matka ale ví, že se na pohyblivých schodech nesmí sedět a začne proto mládence zezadu, přes hlavy ostatních cestujících, napomínat. „Františku, okamžitě vstaň, na schodech se sedět nesmí!“ kárala ho, ale marně. Hoch seděl dál. Tu výzvu opakovala několikrát, než se mladík přece jen na milou paní otočil a s povytaženým obočím suše pravil: „Já nejsem František, já jsem Jirka.“ A tak paní poznala, že vychovávala syna úplně jiné matky.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz