Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: Jak revizor potrestal nevydařenou hru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

30. Metrovina vypráví, jak revizor potrestal nevydařenou hru mého muže.

Článek

Pamatujete? Zprvu když začalo jezdit metro, byli cestující povinni prokázat se dozorčímu stanice platnou časovou jízdenkou. V téhle souvislosti jsem si vzpomněla na příhodu, která se stala v naší rodině. Můj muž kdysi koncem měsíce zakoupil nový měsíční kupón. S mladší dcerkou měli takovou hru: cítila se důležitá, když jí dovolil vyměnit v legitimaci starý kupón za nový.

Jenže jednou se mu to nevyplatilo: dcerka byla tehdy malá, ještě neuměla číst, a tak se stalo, že kupóny přehodila. Takže starý neplatný kupón zůstal na svém místě a ten zakoupený, nový, muž roztrhal a zahodil do koše. S klidným svědomím se pak celý měsíc suverénně prokazoval projetou jízdenkou. I dozorčímu to ušlo.

Avšak čert nespí a nespal, rarášek, ani tentokrát. Koncem měsíce narazil totiž manžel na revizora. S jistotou vyndá průkazku a podává ji ke kontrole. Co vám mám povídat, byla to poměrně drahá hra, pokuta ho neminula.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz