Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: Jak si v metru hrát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Eva Čákiová

84. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra dává návod, jak si v metru hrát.

Článek

Cestu v metru lze vyplnit všelijak: četbou, poslechem hudby, učením, meditací. Já vás chci dnes upozornit na jednu další možnost: cestou metrem je možné si hrát. Psychologové tvrdí, že hravost patří k přirozenosti mláďat a zachová-li si člověk tuto schopnost do vysokého věku, tím lépe pro jeho duševní zdraví. A tak se nestyďte a hrajte si.

Pro inspiraci zde uvedu pravidla hry, kterou praktikovala naše starší dcera. Když studovala na střední škole, jezdila časně ráno na praxi. Musela projet celou trasou C, a to už byl dostatečně dlouhý čas pro její hru, při které využívala toho, že je noční sova a strašně nerada vstává. Proto jen dosedla, záhy začala zívat a tím také začala její hra. Jak známo, zívání obvykle způsobí řetězovou reakci: zívne jeden, zívne druhý, třetí… A dcerka se bavila tím, že počítala, kolik dalších zívnutí její zívnutí zapříčinilo. Její osobní rekord bylo deset zívnutí. Dejte mi vědět, když ho překonáte.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz