Hlavní obsah
Cestování

Metroviny, příběhy z metra: Metro jako pojízdná galerie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

85. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra zachytila příhodu specielní pojízdné galerie

Článek

Můj muž je autorem nebývalého postřehu: kočárek může posloužit jako módní doplněk. Přišel na to cestou metrem, když do vozu přistoupila mladá žena, na první pohled „pankáč“ (nebo „pankačka“?). Pohlaví miminka, spícího v kočárku, nebylo možné z barvy oblečení rozpoznat. Barva střechy kočárku však odpovídala barvě pramene vlasů nad levým uchem, barva korby barvě pramene vlasů nad pravým uchem. Přehoz v kočárku měl stejnou barvu jako kohout z vlasů, který mamince vítězoslavně trčel na hlavě. Cingrlátko, zavěšené nad miminkem, pak bylo vybráno v barvě kabelky. Celek tvořil barevně sladěné umělecké dílo: vše provedené v jásavých, zářivých barvách a působilo to veselým dojmem. Ostatní cestující oproti tomu zanikali v šedi obyčejných, střízlivých barev. Svým způsobem šlo o vyjádření se pomocí výtvarného cítění, o jakýsi druh avantgardního umění. A tak v tomto případě sehrálo pražské metro roli pojízdné galerie.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz