Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: Mozková chudoba a nedostatečná výchova sprejerů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

49. Metrovina, příběhů a postřehů z pražského metra, vypráví o jednom řešení posprejpovaného metra.

Článek

Když v metru dojde k nějaké závažné události, je třeba ji podrobně zaevidovat. Pořádek musí být. Taková písemná hlášení se vyhotovují poměrně často, protože cestujících a tedy „případů“ není málo.

K takovým závažným událostem patří na příklad to, když se podaří přistihnout nezdolné sprejery, jak svými graffiti, nastříkanými těžko smytelnou barvou, ničí plechové stěny vagónů i mramorové obklady stanic. O tom je pak třeba sepsat podrobný protokol.

Uvádí se tam kdy, kde a k čemu došlo. Je tam označen původce spáchané nepravosti i uvedeno, kdo protokol sepsal. To víte, každý zaměstnanec metra není proškolený v právnické terminologii a budiž mu omluvou, že i zápisy ze soudních síní a vyšetřovacích spisů bývají někdy „perly“.

Stejně jako zápis ze stanice Kačerov, kde jako příčina vandalského počmárání metra byla uvedena „pravděpodobně mozková chudoba a nedostatečná výchova některých jedinců.“

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz