Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: Nákupy, které české ženy dovezou za rok metrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

77. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra se pokouší spočítat, kolik kilogramů nákupů průměrná česká žena donese cestou metrem za jeden rok .

Článek

Onehdy jsem se nazlobila. Zase ta dennodenní příšerná situace: vracím se z práce metrem domů a plné ruce tašek s nákupem. Metro narvané, není kam se posadit, a tak balancuji s těmi nesčetnými igelitkami, jednu pověšenou jen na malíčku, který je celý modrý, na zápěstí pruhy od ostatních tašek. Začala jsem počítat: mlíko, olej, kilo mouky - drobnosti nepočítám. Jen to máte bratru tři kila. Jindy jsou to místo mlíka brambory, nebo cibule. V průměru denně odnesu domů řekněme pouze ta tři kila. A počítejte se mnou: to je týdně (beru jen pět pracovních dní, tedy ten lepší případ, kdy v sobotu předpokládám pomoc rodiny s větším nákupem) patnáct kilogramů. Rok má 52 týdnů - odečteme dovolenou a případně nemoc, kdy se musí postarat jiní - tedy vezmeme za základ pouhých 45 týdnů. To je ročně 675 kg. Takže mi opravdu střízlivým odhadem vychází, že česká pracující žena za deset let služby rodině vlastníma rukama domů odtahá minimálně 6750 kilogramů. Klobouk dolů.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz