Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: Někdy je dobře, že čeština není světový jazyk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

100. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra pojednává o tom, jak je někdy dobře, že čeština není světový jazyk

Článek

Vyprávěla kolegyně Marcela, jak jela metrem s partou „pankáčů“. V houfu měli kuráž, a tak provokovali okolí. Při tom se výtečně bavili. Však si to dovedete představit.

V tom přistoupili dva muži. Vyhlíželi seriozně, byli elegantně oblečení a od prvního pohledu měli vybrané způsoby. Tím byli vhodným objektem pro naši partičku. Její pozornosti neušli a stali se terčem přiblblých vtipů a neomalené agrese. „To čumíš, pracháči, co?“ začali s útokem.

Jak se tak strefovali, slovní „munice“ nabývala na ráži. Všem okolo to bylo krajně trapné. Napadení s klidem mlčeli, jen sem tam tiše mezi sebou něco prohodili, ale pro křik a rámus neomalenců nebylo rozumět. To, že oběť nereagovala, agresory však ještě více rozzuřilo. Jeden popadl muže za rukáv a třásl s ním se slovy: „Ty mám tak nejraději, tyhle zazobance.“ Muž se k němu otočil: „Entšuldygen, ich frštehe nycht,“ a s omluvným úsměvem vystoupil.

A tak někdy je i dobře, že čeština není světový jazyk.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz