Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: Neobvyklý projev lakoty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

73. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra se zaměřila na neobvyklý projev lakoty jednoho cestujícího v metru.

Článek

Lakomost není hezká vlastnost. A má různou podobu. Manžel jel včera metrem z práce a byl svědkem zcela zvláštního způsobu, jak být lakomým. Viděl tam pána, jak čte noviny. Posléze se k němu přidal pán, který na jedné stanici přistoupil a začal bezostyšně číst jeho noviny s ním. Přes rameno louskal a louskal a majitel novin z toho začal být (dodejme, že jistě právem), nervózní. Evidentně mu to vadilo. Složil proto noviny na polovinu. Druhý pán se nenechal vyvést z míry a klidně „spolučetl“ dál. První složil noviny na čtvrtku. Ani to „parazitujícího“ čtenáře neodradilo. Závistivý pán tedy složil noviny tak, aby viděl jen článek, který právě četl. Druhý muž ale stále pokračoval ve čtení, jen se více k novinám a tedy i k jejich majiteli, naklonil. To už ale byla vysloveně válka nervů, z které ten s novinami nevyšel jako vítěz: nevydržel a na příští stanici celý naštvaný vystoupil. Tedy, ne že by bylo zdvořilé někomu číst přes rameno, ale muž líčil, že ta steč byla jak podařená groteska.

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz