Hlavní obsah
Umění a zábava

Metroviny, příběhy z metra: Neúčinný způsob boje proti sprejerům v metru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Foto: Pexels

52. Metrovina příběhů a postřehů z pražského metra se zamýšlí nad neobvyklým způsobem boje proti sprejerům v metru.

Článek

Nekonečný je boj s mladíky, kteří ničí svými malůvkami - nebo lépe čmáranicemi - zařízení pražského metra. Jedny chytí, druhý den jsou zde další, kterým jejich „dobrodružství“ vyšlo. V Metrovinách jsem již o vandalství sprejerů ve vagónech metra i v prostorách stanic psala. Proto jistě víte, že nejsem ani v nejmenším jejich příznivcem. Avšak to, co jsem tuhle viděla, tak s tím zásadně souhlasit nemohu. Cestou metrem čtu totiž na stěně vagónu rukou psanou neuvěřitelně žlučovitou výzvu: „Ukrutně strašlivou smrt všem hajzlům sprejerskejm. Pověsit je za žebra na hák a nechat je pomalu chcípnout,“ stálo tam. Tak tohle ne. Takhle si opravdu boj s vandalismem malířů těch nasprejovaných čmáranic nepředstavuji. Navrhovaný postup by byl sotva účinný. A navíc, vždyť autor tak neuvěřitelně primitivního vzkazu neudělal nic jiného, než ti sprejeři: Počmáral přece metro.

- oOo -

Máte na tohle téma jiný názor? Napište o něm vlastní článek.

Texty jsou tvořeny uživateli a nepodléhají procesu korektury. Pokud najdete chybu nebo nepřesnost, prosíme, pošlete nám ji na medium.chyby@firma.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Sdílejte s lidmi své příběhy

Stačí mít účet na Seznamu a můžete začít psát. Ty nejlepší články se mohou zobrazit i na hlavní stránce Seznam.cz